Ce înseamnă dacă găsiți un tricou prins de ștergătoarele mașinii. Sunteți în pericol

Ce înseamnă dacă găsiți un tricou prins de ștergătoarele mașinii. Sunteți în pericol

Hoţii au metode complexe de furat şi sunt din ce în ce mai inventivi. Pot pleca cu maşina dumneavoastră sau vă pot lua bunurile de valoare din ea în mai puţin de un minut, dacă vă fac să cădeți în plasa lor.

Mașini parcate. FOTO Călin Gavrilaș

Metode de furt precum spargerea geamului sau manevrarea firelor electrice sunt demult depăşite. Hoții sunt tot mai ingenioși și reușesc să fure mașina sau bunurile din ea cu proprietarul de față.

Metoda înţepării cauciucurilor e veche, dar încă face victime: hoţii pun ochii pe o maşină de lux şi înţeapă cauciucul. Când şoferul vrea să schimbe roata, uită de multe ori maşina deschisă și rămâne fără lucruri, pentru că hoţii acţionează până șă-și dea seama ce se întâmplă. Adesea şoferii lasă cheia în contact, iar până să ajungă la portbagaj, hoţul se suie la volan şi pleacă cu autoturismul.

Strategii banale care ar trebui să vă dea de gîndit

Metoda „Accidentul” sau „Tamponarea“ este una dintre cele căreia îi cad multe victime. Iată ce trebuie să știți: Hoții vă tamponează maşina şi apoi susţin că totul este din vina dumneavoastră. În timp ce unul dintre ei vă ţine de vorbă cu privire la asigurare, celălalt fură din maşină. Se întâmplă și ca hoţii să devină agresivi şi să ceară bani pentru a uita incidentul. Cel mai bine este să sunați la poliţie, pentru că astfel îi veți descuraja.

Printre preferatele hoților este și metoda cu bancnota sau fluturaşii promoţionali. Hoţii pun în parbriz un fluturaş sau o bancnotă de 50 de lei. Când vă urcați la volan le observați şi primul impuls este să coboarâți ca să le îndepărtați, cu maşina descuiată. Hoţul, ascuns alături, acţionează rapid şi fură geanta de pe banchetă.

Un tricou nu ajunge niciodată întâmplător înfășurat de ștergător

Plasarea altor obiecte pe capotă reprezintă, de asemenea, metode prin care hoții pot încearca să vă distragă atenția. O cămașă, tricou sau alt obiect textil înfășurate în jurul ștergătoarelor de parbriz e un semn că cineva v-a întins o capcană și sunteți în pericol.

Este un truc relativ nou folosit pentru a distrage atenția șoferilor singuri scrie realitatea.net : în timp ce îndepărtați tricoul sau cămașa de pe ștergător, hoții se pot strecura și fura bunuri din mașină.

Nu vă opriți pentru a scoate obiectul de pe parbriz! Urcați în mașină cât mai repede posibil și plecați, apoi găsiți un loc sigur, în care sunt și alte persoane și abia apoi opriți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat