Ce înseamnă „mici buni” și care este porția corectă. Nutriționist: „Dacă scad în volum, nu e semn bun!”

Ce înseamnă „mici buni” și care este porția corectă. Nutriționist: „Dacă scad în volum, nu e semn bun!”

Românii fac pregătiri intense pentru 1 mai, iar cei mai căutați sunt, ca în fiecare an, tradiționalii mici care vor sfârâi pe grătare. Care este porția corectă și la ce trebuie să fim atenți aflăm de la dr. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din România.

Mici pe grătar FOTO: SHUTTERSTOCK

Potrivit medicului Mihaela Bilic , sunt buni acei mici care nu au gust puternic de usturoi, nu cad greu la digestie și nu dau arsuri.

„Ce înseamnă mici buni? Să nu aibă gust puternic de usturoi, să fie cu puțină grăsime și bicarbonat, să nu cadă greu la digestie, să nu dea arsuri și nici să nu-ți rămână pe gât un gust de mici persistent. Cum vă dați seama că au prea multă grăsime? După cum se comportă la gătit: dacă scad prea tare ca volum, adică <se topesc>, nu e semn bun”, susține dr. Bilic, într-o postare pe Facebook.

Cât despre calorii, nutriționistul spune că variază între 220-260cal/100g, iar micii de porc sunt mai dietetici!

„Porția corectă variază între două și șase bucăți…fiecare după cât îl ține cureaua!”, spune Mihaela Bilic.

Recomandări de la Protecția Consumatorului

Reprezentanții ANPC îi sfătuiesc pe români să refuze produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare.

„Ca în fiecare an, românii sărbătoresc 1 Mai cu mici și bere. Pentru a vă bucura pe deplin de această sărbătoare, e bine să țineți cont de următoarele recomandări”, a transmis, pe Facebook , Paul Anghel, director ANPC.

De asemenea, recomandă să „nu cumpărați produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene. Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare! Refuzați produsele din carne care nu au înscrisă, pe etichetă, data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită!”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”