Ce JEG! Pesedistul Dan Nica, MINCIUNĂ GROSOLANĂ în Parlamentul European! Un coleg german a râs de el!

Ce JEG! Pesedistul Dan Nica, MINCIUNĂ GROSOLANĂ în Parlamentul European! Un coleg german a râs de el!

Ce JEG! Pesedistul Dan Nica, MINCIUNĂ GROSOLANĂ în Parlamentul European! Un coleg german a râs de el! Europarlamentarul PSD, Dan Nica, a mințit, miercuri, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, când a afirmat că rata achitărilor în dosarele de corupție judecate de Direcția Națională Anticorupție este de 98%. În realitate, aceasta este de 10%.

Dan Nica a spus minciuna despre achitările DNA în dosarele de corupție după ce, cu câteva secunde înainte, i-a acuzat pe cei care critică ofensiva PSD împotriva luptei anticorupție că sunt victimele unor campanii de fake news.

Europarlamentarul polonez Krzysztof Hetman (PPE) l-a întrebat pe Dan Nica cum se face că Guvernul de la București luptă împotriva celor care luptă cu corupția.

„Sunt din ce în ce mai surprins de această dezbatere. Am văzut cum grupul social-democrat îi aplaudă pe extremiști, când extremiștii apără corupția în România. Întrebare pe care vreau să o pun este: Nu vă îngrijorează faptul că aveți un Guvern care nu luptă suficient cu corupția, ci se luptă cu cei care se luptă cu corupția?”, a întrebat Hetman.

Dan Nica a răspuns cu o minciună: „Acest lucru face parte din ceea ce înseamnă campania de fake news. V-a spus cineva că în ultimii 5 ani toți cei care, 98% dintre cei trimiși chipurile pentru dosare de corupție în instanțe au fost achitați?

Vi s-a spus că toți acești oameni care chipurile au fost raportați și către Comisia Europeană au fost declarați nevinovați doar în aceste șase luni peste 200 de achitări din partea DNA? Anticorupția înseamnă pentru noi ca cel vinovat să plătească și cel nevinovat să nu plătească. Injustiție pentru unul înseamnă injustiție pentru toată lumea. Asta este deviza noastră”, a declarat europarlamentarul.

În realitata, rate de achitări a DNA este de circa 10%, în media europeană. 

Anterior, German Rainer Wieland, care a condus dezbaterea despre situația statului de drept în România, l-a ironizat pe Dan Nica, când i-a transmis că un europarlamentar vrea să îi adreseze o întrebare: „Domnule Nica, bănuiesc că nu aveți nevoie sfaturi de la doamna prim-ministru ca să îmi răspunde la aceasta întrebare”. SURSA: Newsweek România

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?