Ce jocuri securiste face Mișu Negrițoiu? În 2011 îl lăuda pe „macroeconomistul Cîțu”, acum îi dă la gioale

Ce jocuri securiste face Mișu Negrițoiu? În 2011 îl lăuda pe „macroeconomistul Cîțu”, acum îi dă la gioale

Ce jocuri securiste face Mișu Negrițoiu? În 2011 îl lăuda pe macroeconomistul Cîțu, acum îi dă la gioale.

În 2011 șeful de atunci al ING România lăuda activitatea lui Florin Cîțu și explica ce s-a întâmplat cu postul pe care acesta a fost nevoit să îl părăsească în cadrul băncii. Declarațiile de atunci sunt în flagrantă contradicție cu cele din 2021, la 10 ani diferență, când în contextul crizei politice de acum acesta spune complet altceva.

“Noi nu l-am demis pe Florin (Florin Cîţu – n.r.). Am o părere foarte bună despre Florin ca macroeconomist, am lucrat foarte bine. Este o problemă internă a băncii, o problemă de reorganizare. Am reorganizat activitatea în comercial banking şi am restructurat poziţia pe care o deţinea Florin şi i-am oferit alte poziţii în bancă. Noi nu avem o problemă cu Florin ca să rămână în bancă. Înţeleg din declaraţiile lui publice că nu îi convine altă poziţie, dar noi poziţia de director de trezorerie nu o mai avem”, a spus Negriţoiu.

Şeful ING Bank România nu a precizat ce funcţii i-au fost oferite lui Florin Cîţu.

“Acestea sunt detalii din ale noastre. Nu o să le discutăm în conferinţă. I-am oferit mai multe poziţii în orice caz, atractive, dar este o opţiune personală”, a mai spus Mişu Negriţoiu.

În 2011, Cîțu e „un mic satrap, foarte învechit”, care „nu știe să lucreze în echipă”

Mișu Negrițoiu, fostul CEO al ING Bank România, cel care l-a adus pe Florin Cîțu în bancă și apoi l-a îndepărtat prin reorganizare, îl caracterizează acum pe acesta drept ”un mic satrap, foarte învechit”, care ”nu știe să lucreze în echipă”. Negrițoiu i-a făcut această caracterizare lui Cîțu într-un comentariu la o postare pe Facebook a lui Rareș Bogdan.

”Bogdan, USR PLUS sunt singurii care pot duce Romania mai departe. Nu voi, cu Citu. Va cunosc destul de bine pe amindoi, si stii asta. M-ai intrebat odata de Citu. Am fost neutru, dar omul este un mic satrap. De-asta l-am si scos din banca. Este f invechit. Nu stie sa lucreze in echipa. Si chiar crede, ca poate sa faca orice! Orban este singurul care poate sa duca PNL mai departe. Voi il ingropati. Nu-mi pasa, dar pacat de tara! Presedintele tau, pluteste. A ratat sansa unui guvern de 8 ani. Poate a ascultat prea mult, la tine”, a scris Mișu Negrițoiu.

Foto: Postarea lui Miu Negrițoiu pe Facebook

Negrițoiu a fost ministru de stat pentru coordonare, strategie și reformă în guvernul Văcăroiu (1992-1993) și președinte al ASF România, precum și deputat PDSR timp de un an (1996-1997), demisionând din legislativ pentru a intra în mediul privat. A ajuns la ING, iar la 1 august 2006 a devenit director general al bancii.

El a lucrat încă din 2006 cu Florin Cîțu, angajat atunci ca economist șef ING, și trecut apoi șef al departamentului piețe financiare (2007 – 2011). Cîțu a fost îndepărtat din ING prin reorganizarea departamentului. El a dat în judecată banca pentru concediere, dar a pierdut procesul.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...