Ce-l mai îngrijorează pe pisicul de la USR: „De ce se încuie controlorii singuri într-un cupeu?“

Ce-l mai îngrijorează pe pisicul de la USR: „De ce se încuie controlorii singuri într-un cupeu?“

Deputatul USR Iulian Bulai a trăit experiențe personale intense pe trenurile companiei de CFR Călători, așa că, în legislatura trecută, a bombardat ministerul Transporturilor cu întrebări și interpelări pe această temă.

Una din întrebările lui Bulai către ministerul Transporturilor se intitulează: “De ce se încuie controlorii singuri într-un cupeu când trenul este supraaglomerat?“. 

El pornește de la o experiență personală: în mai 2017, aflat în trenul care circula de la București la Suceava, a fost nevoit să stea în picioare, dar a constatat că un compartiment era liber, încuiat și folosit doar de controlorul CFR. 

Ministrul Transporturilor de la acel moment, Răzvan Cuc, i-a explicat că acestea sunt reglementările, stabilite din 2005 prin ordin de ministru. Cuc a spus că în acel compartiment sunt depozitate rechizitele trenului, precum și casetele metalice și corespondența.

Iulian Bulai a mai avut și alte interpelări, asemănătoare, către ministerul Transporturilor: a vrut să știe de ce s-a defectat o locomotivă de la trenul cu care călătorea, cât de vechi sunt locomotivele folosite de CFR Călători - 65% aveau, în 2017, o vechime de 35-45  de ani, iar 12% de peste 45 de ani - sau care sunt cele mai mari întârzieri datorate unor defecțiuni ale locomotivelor (peste cinci ore, în 2016-2017), relatează  Newsweek .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia