Ce lovitură! România va organiza Europeanul feminin de handbal din 2026!

Ce lovitură! România va organiza Europeanul feminin de handbal din 2026!

România va organiza Euro 2026 de handbal feminin, federația primind încuviințarea EHF de a găzdui competiția. Forul european are acum nevoie de o scrisoare de garanție din partea Guvernului României și Agenției Naționale pentru Sport.

Cristina Neagu își poate închiea cariera acasă, la Europeanul din 2026. Foto EPA EFE

Conform ProSport, EHF a trimis un email de confirmare pe adresa FR de Handbal, iar decizia ar fi venit după organizarea excelentă a turneului final de fete recent încheiat la Mioveni și Pitești, unde România a obținut medaliile de bronz.

Acceptul a venit verbal din partea celor două instituții, urmând ca zilele viitoare să vină și acordul scris care va fi remis EHF. Conform primele informații, din cele 8 orașe care și-au depus candidatura - Oradea, Cluj, Bistrița și Turda (zona de nord), Pitești, Mioveni, Sf. Gheorghe și București (zona centru -sud) - vor fi alese 6.

Spania s-a retras

FR de Handbal a solicitat să organizeze Euro 2024 după ce Ungaria refuzase inițial să mai găzduiască întrecerea din motive financiare, însă maghiarii au revenit asupra deciziei. Turneul final de anul viitor va fi primul cu 24 de națiuni la start. Sunt calificate direct Norvegia (campioana en-titre), Elveția, Austria și Ungaria (gazde), în timp ce România are o grupă preliminară ușoară , cu Croația, Grecia și Bosnia.

Pentru Europeanul din 2026, România și Spania au fost singurele țări care și-au manifestat intenția de a organiza turneul final. Conform ProSport, ibericii s-au retras și vor să se concentreze pe organizarea Euro 2028.

Am mai organizat turneul final din 2000

România a găzduit Europeanul de handbal, la nivel de seniori, în urmă cu 23 de ani, în 2000, când gazde au fost Rm. Vâlcea și București. La acea ediție, tricolorele s-au clasat pe locul 4.

Fanii handbalului speră ca această veste să o facă pe Cristina Neag, să-și amâne retragerea de sub tricolor până după turneul final din 2026. Cea mai bună jucătoare a României și a lumii în ultimii ani a declarat în mai multe rânduri că își dorește să lase locul tinerelor în viitorul apropiat la națională.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?