Ce obișnuia Al Capone să trimită rudelor rivalilor pe care-i executa

Ce obișnuia Al Capone să trimită rudelor rivalilor pe care-i executa

„Al” Capone, unul din cei mai faimoși gangsteri americani între 1920 și1930, cap al mafiei la doar 26 de ani, a trăit visul american de a deveni milionar de tânăr, în ciuda unui coeficient de inteligență nu tocmai impresionant.

Născut pe 17 ianuarie în New York, Alphonse Gabriel „Al” Capone - fiul unei familii de imigranți italieni din zona Napoli - a dominat lumea interlopă din Chicago, după ce a devenit liderul unei mari rețele de crimă organizată: „Chicago Outfit”.

Veniturile din afaceri cu jocuri de noroc ilegale, din rețele de bordeluri, iar în anii regimului Prohibiției în SUA, din trafic ilegal de băuturi alcoolice, la care se adăuga extorcarea de bani sub forma taxelor de protecție l-au făcut milionar înainte de 30 de ani.

Expresia care azi desemnează infracțiunea de „ spălarea de bani” îi este atribuită chiar gansterului american Al Capone , care investea în afaceri legale, prin interpuşi, bani proveniţi din vânzarea ilegală de alcool, prostituţie, şantaj şi alte infracţiuni.

Partea cunoscută a viaţii lui Al Capone a reprezentat scenariul multor filme şi a inspirat alți viitori capi ai mafiiei. În umbră au stat însă câteva lucruri mai puțin știute, scoase la lumină de portalul american histrograma.org, printre care și faptul că, în ciuda succesului său răsunător, coeficientul de inteligenţă al gangsterului n-ar fi depăşit 95.

La doar 14 ani făcea parte dintr-o bandă de hoţi

Al Capone a renunțat la şcoal[ pe când era în clasa a VI-a. La doar 14 ani ani, făcea parte dintr-o bandă de hoţi.

A ajuns cap al mafiei la vârsta de 26 de ani, iar presa din Chicago l-a numit „Scarface”. Potrivit unui articol publicat de New York Times în 1929, niciun cetăţean american nu mai avusese avut parte de atâta publicitate, într-o perioadă atât de scurtă.

Al Capone obişnuia să trimită flori la funeraliile rivalilor săi. Se spune că la o înmormântare fi cheltuit peste 5.000 de dolari doar pentru flori.

Mae Capone. soția celui mai faimos gangster american din anii 1920-1930 frecventa biserica şi ignora crimele soţului ei.

Președintele SUA Franklin Roosevelt s-a plimbat cu mașina lui Al Capone

Al Capone era posesorul unui Cadillac din 1928, modificat special pentru protecţia sa.

Maşina blindată l-a costat 20.000 de dolari. Limuzina, confiscată ulterior de statul american, a fost folosită apoi pentru transportul în siguranță al preşedintelui SUA Franklin Roosevelt.

Însuși fratele lui Al Capone a fost gardă de corp pentru un preşedinte american.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi?