Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate

Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate

Documente secrete, care abia acum au fost dezvăluite, au stabilit ce oraș va fi primul care va fi aruncat în uitare în cazul unui război nuclear.

Război nuclear FOTO: Arhivă

General Nuclear War (Război nuclear general) sunt documente recent declasificate, care au fost ținute strict secrete de către guvernul american, dezvăluie că, dacă s-ar întâmpla ceea ce este de nedescris, Washington DC ar putea fi primul oraș care ar putea fi anihilat, potrivit dailystar.co.uk.

Documentele sugerează că regiunea ar putea fi lovită de un „atac surpriză” care implică o bombă termonucleară de un megaton, a relatat pentru prima dată The Mail on Sunday.

Acest atac „fulgerător” ar veni fără niciun avertisment prealabil și „este ceea ce toată lumea din Washington DC se teme cel mai mult”, potrivit lui Andrew Weber, fost secretar adjunct al apărării pentru programele de apărare nucleară, chimică și biologică.

O astfel de bombă ar declanșa o explozie care ar putea atinge 100 de milioane de grade Celsius în miezul său - de cinci ori mai fierbinte decât centrul Soarelui. Căldura intensă și viteza exploziei ar face ca „betonul să se rupă, metalul să se lichefieze sau să se vaporizeze, piatra să se fractureze, iar indivizii să ardă instantaneu în carbon”, potrivit The Sun.

Unii experți au sugerat că cei vaporizați în explozia inițială ar fi „norocoși”, în comparație cu cei care ar supraviețui inițial precipitațiilor. Fostul director al Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență, Craig Fugate, a declarat pentru The Mail on Sunday că singura speranță a supraviețuitorilor este „auto-supraviețuirea”.

„Trebuie să trecem peste blocajul mental care spune că este prea groaznic să ne gândim la asta”, a spus el într-un interviu anterior. „Trebuie să fim pregătiți să facem față și să-i ajutăm pe oameni să învețe cum să se protejeze cel mai bine.”

Această dezvăluire vine în contextul în care tensiunile din Orientul Mijlociu cresc din cauza conflictului actual dintre Israel și Palestina și a implicării recente a Iranului care, potrivit directorului general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, se află la doar câteva săptămâni distanță de a avea suficient uraniu îmbogățit pentru a crea o bombă atomică.

De asemenea, președintele rus Vladimir Putin a avertizat recent că armele sale nucleare există „pentru a le folosi”, la doi ani de la invazia sa în Ucraina.

Vorbind la televiziunea națională rusă, el a declarat că țara sa este pregătită pentru războiul nuclear - atât din punct de vedere tehnic, cât și militar - și că sunt pregătiți să folosească arme de distrugere în masă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe