Ce pățesc afaceriștii din Grecia care amplasează ilegal șezlonguri și umbrele pe plaje

Ce pățesc afaceriștii din Grecia care amplasează ilegal șezlonguri și umbrele pe plaje

Guvernul grec a luat măsuri drastice după ce mișcarea civică „Plaje Publice Libere“ a început să se răspândească în întreaga țară.

Plajă din Grecia

Poliția din Grecia desfășoară controale ample în această perioadă pentru identificarea persoanelor care au ocupat ilegal plajele cu șezlonguri și umbrele, împiedicând astfel accesul liber la mare al iubitorilor de plajă. În doar câteva zile, 16 persoane au fost arestate, a anunțat Poliția într-un comunicat.

Ilegalitățile au fost legate de ocuparea plajei cu umbrele și șezlonguri fără un permis eliberat de autoritățile competente, depășirea permisului prin ocuparea unui spațiu suplimentar față de cel acordat, utilizarea unui spațiu care se încadrează în prevederile de protecție arheologică și obstrucționarea accesului la mare prin plasarea umbrelelor și a șezlongurilor la o distanță mai mică de cinci metri de linia de coastă.

În Mykonos, un afacerist a fost arestat pentru că a plasat 26 de seturi de umbrele și șezlonguri pe o plajă, pe o suprafață de 300 de metri pătrați, fără a avea o licență corespunzătoare. Managerul unui magazin de produse naturiste a fost arestat pentru că a plasat un set de umbrele și șezlonguri pe o suprafață de 300 de metri pătrați fără a avea o licență corespunzătoare.

Proprietarul unui magazin din Insula Syros a fost arestat pentru folosirea falezei maritime în exces de 10 metri pătrați față de licența corespunzătoare, în plus, a plasat 7 seturi de umbrele și șezlonguri la o distanță mai mică de 5 metri de linia de coastă, împiedicând astfel accesul public gratuit la mare.

Arestări s-au produs și în Serifos și Zakynthos pentru amplasare de umbrele și șezlonguri de lemn pe nisip fără un permis corespunzător.

Managerul unui magazin de produse naturiste din Corfu a fost arestat pentru instalarea a 10 seturi de umbrele și șezlonguri fără o licență.

Proprietarul unui magazin din Kefalonia a fost arestat pentru instalarea a 15 seturi de umbrele și șezlonguri fără o licență.

Prosopul a devenit un simbol al luptei pe insula Paros din Grecia: o mişcare cetăţenească îşi face simţită tot mai mult prezenţa, sătulă de faptul că şezlongurile de închiriat din barurile de pe plajă invadează tot mai mult spaţiul public, transmite EFE, citată de Agerpres.

Cu prosoape şi pancarte în mână, locuitorii insulei turistice din arhipelagul Insulelor Ciclade au protestat duminica trecută pe plaja Sfânta Maria, strigând: „ne vrem plajele înapoi!", se arată în reportajul EFE.

Proprietarul barului de pe plajă din acel loc amplasase şezlonguri şi umbrele de-a lungul întregului mal, deşi avea dreptul să facă acest lucru doar într-o anumită zonă.

În Mykonos, una dintre cele mai populare insule, proprietarul unui bar de pe plaja Panormos a ridicat un zid şi a rezervat astfel în mod arbitrar o plajă întreagă doar pentru clienţii săi, motiv pentru care a fost amendat cu 13 milioane de euro, iar construcţiile ilegale ridicate de proprietarul barului, inclusiv zidul construit de acesta,au fost demolate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat