Ce pedeapsă riscă românul din Marea Britanie care și-ar fi omorât soția cu 170 de lovituri de cuțit. Bărbatul neagă crima

Ce pedeapsă riscă românul din Marea Britanie care și-ar fi omorât soția cu 170 de lovituri de cuțit. Bărbatul neagă crima

Un român, stabilit Wallingford, Marea Britanie, urmează să își primească sentința, fiind acuzat că și-a ucis soția cu 170 de lovituri de cuțit. Mihai Hurmuz Irimia a negat crima, însă apropiații victimei spun că, anterior tragicului incident, acesta ar fi fost agresiv cu partenera sa, în nenumărate rânduri.

Katie și Mihai Hurmuz-Irimia FOTO oxfordmail.co.uk

Katie Hurmuz-Irimia, în vârstă de 40 de ani, a fost găsită moartă, la adresa din Wallingford, Oxfordshire, la primele ore ale zilei de 30 august 2022, potrivit BBC News .

La acel moment, soțul său, care a devenit principalul suspect al unei oribile crim e, se uita la televizor.

Polițiștii sosiți la fața locului au găsit sânge în dormitorul și holul casei din Blue Mountains, precum și pe telecomanda televizorului și chiar pe blana câinelui cuplului. De asemenea, în dormitor și bucătărie se aflau două cuțite, ambele pătate de sânge.

Locuința celor doi din Blue Mountains FOTO BBC News

Locuința celor doi din Blue Mountains FOTO BBC News

Bărbatul urmează să fie condamnat

Mihai Hurmuz-Irimia, în vârstă de 29 de ani, urmează să fie condamnat, joi. El riscă închisoare pe viață, după ce un juriu de la Oxford Crown Court l-a găsit vinovat, după trei ore și jumătate de deliberări, scrie ziarulromânesc.de.

Inspectorul șef de poliție, Jon Capps, a spus că inculpatul a folosit „niveluri oribile de violență”, înjunghiându-și soția în gât și în piept.

După ce a ucis-o pe Katie, credem că a făcut un duș și s-a uitat la televizor înainte de a suna calm la poliție pentru a raporta ce a făcut. Apelul către poliție era doar despre el – o încercare egoistă de a câștiga simpatie”, a spus el.

Înainte de a se ajunge la cumplita crimă, femeia mai raportase faptul că soțul său este violent și o agresează, dar acesta nu a fost acuzat, potrivit Oxford Crown Court. Cu câteva zile înainte ca femeia să-și găsească sfârșitul, cupul s-ar fi certat într-o vacanță, în Bournemouth. Katie l-ar fi amenințat cu divorțul, dar ulterior, cei doi s-au împăcat.

Agresiuni, în mod repetat

Mama victimei a declarat că fiica ei l-a cunoscut pe presupusul ucigaș român în urmă cu aproximativ nouă ani. El s-a mutat apoi în casă cu ei, iar familia a fost „suspicioasă” de la bun început, în privința intențiilor lui, notează jurnalemigrant.com .

Bărbatul român , de 29 de ani, a lucrat la fabrica de miere Rowse din Wallingford, într-un centru de distribuție Tesco și, de asemenea, la un cămin de bătrâni, unde se spune că a avut o aventură cu o colegă.

Cuplul, la aniversarea a 5 ani de căsătorie FOTO Facebook

Cuplul, la aniversarea a 5 ani de căsătorie FOTO Facebook

În august 2020, Katie a spus poliției că a fost lovită de soțul ei după ce l-a confruntat, cu privire la suspiciunile sale că bărbatul o înșela. Ulterior, bărbatul a amenințat că va bombarda cu benzină casa mamei sale și că va incendia mașina fratelui ei. A fost arestat, dar soția sa nu a depus plângere. Mai târziu în aceeași lună, ea a spus poliției că soțul ei a încercat să o atace cu un cuțit și o bâtă de baseball. Din nou el a fost arestat, dar nu s-au luat măsuri suplimentare.

Crima a avut loc la primele ore ale zilei de 30 august 2022, iar la data de 28 octombrie a apărut în fața unui judecător pentru o primă audiere și pentru a-și declara vinovăția sau nevinovăția, în fața instanței. Bărbatul a negat ferm acuzațiile, iar luni, 17 iulie 2023, a început procesul de judecată împotriva sa la Tribunalul din Oxfordshire, relatează publicația locală Oxford Mail.

Într-o declarație citită ieri, 18 iulie 2023, în fața juraților de către procurorul John Price, fratele lui Katie, Lee Chalk, a afirmat că „cu doi ani” înainte de presupusa crimă a primit un apel de la sora sa în primele ore ale dimineții, care era terorizată de soțul ei pentru că o amenința cu un cuțit.

Îl auzeam pe Mihai în fundal țipând înjurături, amenințând-o și râzând. Katie plângea și m-a rugat să ajung acolo cât mai curând posibil. Când am ajuns, Mihai era afară, îmbrăcat doar cu lenjeria intimă, ținând în mâna stângă un cuțit mare de bucătărie și în cealaltă mână o bâtă de baseball din lemn. Era foarte beat și înjura, apoi a început să se îndrepte cu acestea către mine. Am luat un ciocan din mașina mea și m-am îndreptat către el. S-a îndepărtat de mine”, a povestit el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”