Ce pensie primește Nadia Comăneci de la statul român

Ce pensie primește Nadia Comăneci de la statul român

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci locuiește în Statele Unite ale Americii, împreună cu soțul ei, Bart Conner, și de fiul lor, Dylan Paul, și beneficiază de o pensie substanțială din partea statului român.

Nadia Comăneci beneficiază de o pensie consistentă din partea statului român

Aceasta primește lunar o pensie de 13.149 de lei, pentru meritele sportive deosebite.

Nadia Comăneci a intrat în istoria sportului românesc și mondial în 1976, la Montreal, când a reușit să obțină prima notă de 10 la Jocurile Olimpice. Marea campioană a câștigat 5 medalii olimpice de aur, la Jocurile Olimpice din anii 1976 și 1980.

Nadia Comăneci a devenit un model pentru generații de sportivi, aceasta marcând în mod semnificativ sportul românesc, cu toate că au existat mai multe relatări despre posibile legături apropiate cu fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Averea Nadiei Comăneci și a soțului său

Nadia Comăneci a vrut să trăiască în liberate și a fugit din România pe 27 noiembrie 1989, cu o lună înainte de Revoluție. Aceasta trăiește acum în Norman, un orășel de lângă Cleveland, capitala statului Ohio.

Nadia și soțul său au o avere estimată la 25 milioane de dolari. Vila în care trăiesc are o suprafață de peste 300 metri pătrați. Bart și Nadia au și o casă de vacanță în California, estimată la 2 milioane de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...