Ce piste urmăresc anchetatorii în cazul judecătoarei găsite cu gâtul tăiat în Mureş

Ce piste urmăresc anchetatorii în cazul judecătoarei găsite cu gâtul tăiat în Mureş

 Cristina Paşol Moldovan, o judecătoare în vârstă de 38 de ani de la Curtea de Apel Mureş, a fost găsită în localitatea Sărăţeni (judeţul Mureş), lângă propria maşină, având gâtul tăiat. Anchetatorii nu exclud ca femeia să fi fost victima unui atac, dar iau în calcule şi o tentativă de sinucidere.

Femeia a fost descoperită de poliţişti pe data de 5 noiembrie, după ce au fost alertaţi de soţul judecătoarei. Potrivit oficialilor Poliţiei Mureş, soţul judecătoarei a sunat la 112 anunţând că Cristina Moldovan a plecat de acasă şi a ameninţat că se va sinucide. Femeia era în viaţă în momentul în care au ajuns medicii urgentişti, care i-au acordat primul ajutor şi au transportat-o la spital. Starea pacientei este deosebit de gravă, potrivit medicilor. Aceasta a fost dusă la UPU Târgu Mureş, dar între timp a fost mutată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Mureş.

„Poliţiştii din Sovata au găsit-o lângă maşină, pe raza localităţii Sărăţeni, având o plagă înjunghiată în zona gâtului. Lângă femeie a fost găsit un cuţit de bucătărie. Poliţiştii i-au acordat primul ajutor, după care a fost transportată la spital, fiind în stare foarte gravă”, a precizat purtătorul de cuvânt de la IPJ Mureş. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală, sub supravegherea unităţii de parchet competente, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs înjunghierea.

Cazul a fost investigat iniţial de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sighişoara, iar apoi a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş. „Se ştie că doamna judecător a suferit leziuni grave, o anchetă este în curs, se fac cercetările în acest caz împreună cu colegii de la Institutul Medico-Legal Târgu Mureş. Nu se ştie exact, şi pentru asta aşteptăm răspunsul medicilor legişti, dacă rănile doamnei au fost cauzate de cineva sau dacă a fost o autoagresiune”, a declarat, pentru Adevărul, Gheorghe Costea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

Cariera Cristinei Moldovan

Absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, în 2004, Cristina Moldovan, fostă Paşol, a muncit timp de doi ani, între 1.10.2004 şi 15.08.2006 ca auditor de justiţie la Institutul Naţional al Magistraturii, iar ulterior, între 15.08.2006 şi 16.01.2008 a fost judecător la Judecătoria Slobozia. Din 2008 s-a mutat la Cluj, pentru a fi mai aproape de casă, de Târgu Mureş. În ultimii 10 ani, ea a fost judecător la Judecătoria Cluj (16.01.2008 – 15.06.2010), judecător la Tribunalul Cluj (15.06.2010 – 01.07.2011) şi judecător la Curtea de Apel Cluj (01.07.2011 – 15.06.2013). Din 15.06 2013 a devenit judecător la Tribunalul Mureş, iar ulterior s-a mutat la Curtea de Apel Târgu Mureş.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

5 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”