Ce riscă un șofer care este prins cu sirenă sau stroboscop pe mașină

Ce riscă un șofer care este prins cu sirenă sau stroboscop pe mașină

Șoferii mașinilor care sunt dotate cu lumini suplimentare și cu sirene riscă să primească amenzi usturătoare din partea polițiștilor rutieri.

Șoferii riscă amenzi de până la 2.900 de lei

Amenda pentru cei care sunt prinși cu mașini modificate ajunge până la 2.900 de lei. „Se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 lei, precum și cu reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Totodată se confiscă și aceste mijloace speciale de avertizare“, a precizat Andra Arsintescu, de la Brigada Rutieră, pentru Observatornews.ro.

Mai mult decât atât, cei care se recomandă polițiști riscă să se aleagă și cu un dosar penal, pe lângă amendă. „Fie să oprească, să legitimeze persoane pe stradă, fie să aplice sancțiuni contravenționale... Această infracțiune este prevăzută de Codul Penal și este de până la trei ani de închisoare“, a precizat Marius Iconaru, de la sindicatul Europol.

150 de lei costă un echipament luminos

Cu numai 150 de lei, orice șofer poate să-și doteze mașina cu un set de lumini roșii și albastre, la care se poate adăuga chiar o mașină de poliție.

Platformele de comerț sunt pline de anunțuri de aceste fel. Numărul cumpărătorilor nu este mic deloc. Dispozitivele vin în diferite versiuni, cu diferite mărimi sau forme.

Cele mai multe cazuri de mașini dotate cu mijloace ilegale de avertizare sunt depistate pe autostrăzi sau pe drumurile europene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…