Ce să faci pentru a fi fericit. Patru sfaturi de viață explicate de un psiholog

Ce să faci pentru a fi fericit. Patru sfaturi de viață explicate de un psiholog

Psihologul Lowri Dowthwaite-Walsh a împărtășit sfaturile sale pentru a duce o viață fericită. Ea a explicat că aceste patru lucruri sunt la îndemâna oricui și nu costă nimic. Este vorba despre lucruri pe care le poate face oricine.

Ce să faci pentur a fi fericit FOTO Pexels

Prima dintre recomandările psihologului Lowri Dowthwaite-Walsh este să fim activi fizic. Apoi, spune ea, să acorzi prioritate familiei și prietenilor, să practici recunoștința și să ai un animal de companie sunt esențiale pentru a te simți mulțumit, scrie Daily Mail .

Lowri Dowthwaite-Walsh, lector în intervenții psihologice la University of Central Lancashire, a afirmat că oamenii fericiți tind să aibă relații mai bune și o sănătate fizică mai bună.

Ea a „experimentat” o serie de „intervenții” privind fericirea și bunăstarea în ultimii ani, pentru a învăța cum să se ajute pe sine și pe alții. Acum, psihologul Dowthwaite-Walsh face patru recomandări importante pentru starea generală de bine.

Mișcarea fizică

Cei care fac mișcare fizică spun că se simt mai bune după mișcare, au sentimente de euforie și mai puțină anxietate. Cercetările le-au susținut afirmațiile, confirmând că exercițiile fizice regulate stimulează starea de spirit, reduc stresul și scad riscul de depresie.

NHS susține că doar zece minute de mers pe jos în ritm alert în fiecare zi pot crește rezistența, arde excesul de calorii și face ca inima să fie mai sănătoasă. O plimbare rapidă este de 4,8 km (trei mile) pe oră.

Iar un studiu din 2016 a constatat că un singur antrenament care induce transpirația este suficient pentru a simți efectele de stimulare a dispoziției.

Socializarea

Starea relațiilor cu partenerii romantici, prietenii și familia poate avea un impact real asupra stării de spirit. „Conexiunile noastre sociale sunt importante în ceea ce privește bunăstarea generală și satisfacția vieții”, a spus psihologul.

Într-adevăr, să-mi fac timp să vorbesc, să ascult, să împărtășesc și să mă distrez cu prietenii și familia este un obicei pe care încerc să îl prioritizez”, mai spune ea.

În 2016, cercetătorii de la Universitatea Nottingham Trent au constatat că, cu cât oamenii se simt mai conectați la un grup și se conectează cu alții, cu atât sunt mai mulțumiți de viața lor.

Cercetătorii au analizat aproape 4.000 de persoane și s-au concentrat pe cât de mult se identificau cu familia și comunitatea lor locală. În plus, participanții au adăugat un grup la alegerea lor, cum ar fi o echipă sportivă sau un grup de hobby.

Rezultatele au arătat că identificarea ca parte a unui grup le poate oferi oamenilor un sentiment mai puternic de scop și de securitate, precum și sprijin atunci când vremurile sunt grele.

Recunoștința

Se spune adesea că aprecierea a ceea ce ai deja te poate ajuta să te simți mai mulțumit. Psihologul Dowthwaite-Walsh a spus că faptul de a te gândi la ceea ce ai și de a fi recunoscător, ajută.

Practicarea recunoștinței zilnice, cum ar fi numărarea binecuvântărilor mele sau enumerarea lucrurilor pe parcursul zilei pentru care sunt recunoscătoare, mă ajută să gândesc mai pozitiv și să mă simt mai fericită”, a spus ea.

Cercetătorii au descoperit că simpla scriere a unei scrisori de mulțumire pare să aibă un impact atât de puternic asupra bunăstării psihologice, încât poate chiar combate depresia. Acest lucru este denumit „terapia recunoștinței” - exprimarea deliberată a mulțumirii, de exemplu, părinților, profesorilor sau prietenilor pentru sprijinul lor.

Animalele de companie

Animalele de companie sunt o sursă uriașă de bucurie pentru mulți oameni. Iar petrecerea timpului cu animalele de companie s-a dovedit că stimulează nivelul de serotonină și dopamină.

Dr. Jane Manno, psihiatru la Clinica Cleveland, a declarat că plimbarea, mângâierea sau chiar și doar statul cu câini în preajmă ajută la creșterea nivelului de hormoni ai fericirii în creier - ridicând starea de spirit. „Simpla prezență fizică în preajma animalelor eliberează anumiți neurotransmițători pozitivi în creier”, a spus ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu