Ce să mănânci dimineața pentru a avea energie. Top cinci alimente

Ce să mănânci dimineața pentru a avea energie. Top cinci alimente

Nutriționiștii spun că un mic-dejun sănătos îți poate da energie pentru întreaga zi.

Fulgii de ovăz, ouăle, seminţele de chia şi avocado sunt câteva dintre ingredientele care nu trebuie să-ţi lipsească de la micul dejun că să ai energie toată ziua. Unele reţete le poţi prepară de seară, astfel încât să nu ai nicio scuză că să sări dimineaţa peste micul dejun.

Importanţa micului dejun a fost demonstrată de nenumărate ori, iar beneficiile aduse sunt imense: ajută să dai jos kilogramele în plus, stimulează metabolismul și te energizează.

Terci de ovăz

Punem la fiert laptele, apă, un praf de sare. Când dau în clocot, reducem focul la minimum. Adaugăm fulgii de ovăz și amestecăm foarte bine. Lăsăm să fiarbă la foc mic, 10-15 minute sau până terciul ajunge la consistența dorită.

Budincă de chia cu fructe

Punem laptele de migdale, semințele de chia și mierea într-un recipient, îl închidem și îl agităm circa 1-2 minute sau până când observăm că laptele a căpătat o consistentă ușor gelatinoasă.

Peste budincă punem kiwi pe care l-am pisat și decorăm cu banane sau ce fructe ne plac mai mult.

Cremă de brânză cu legume

Se pune brânza într-un castron şi se face pastă cu o furculiţă. Se pregătesc legumele. Se curăţă morcovul, se taie ceapă şi leurdă sau usturoiul. Se spală gogoşarul, ardeiul, castraveciorul şi se taie cubuleţe mici. Se spală frunzele de spanac şi se taie mărunt. Se amestecă legumele pregătite cu brânza.

Iaurt grecesc cu fructe proaspete

Ingrediente: 500g iaurt grecesc, 2 linguri zahăr granulat, 2 linguri miere, migdale, fructe de pădure proaspete

Mod de preparare: Împarte cantitatea de iaurt în două boluri. Deasupra iaurtului, împrăștie câte o lingură de zahăr și câte o lingură de miere. Cu foarte mare atenție, topește zahărul cu o lampa cu gaz, până face bule (5-10 secunde). Servește cu fructe proaspete.

Smoothie cu fructe de pădure şi ovăz

Punem fructele în blender împreună cu laptele, fulgii de ovăz, iaurtul, mierea și scorțișoara. Le procesăm bine de tot; putem completa cu lapte de migdale până ajungem la consistentă dorită a smoothie-ului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat