Ce se întâmplă cu bagajul de cală după ce îl lași la check-in. Imagini cu întregul traseu VIDEO

Ce se întâmplă cu bagajul de cală după ce îl lași la check-in. Imagini cu întregul traseu VIDEO

Un împătimit al călătoriilor a venit cu răspunsul la o întrebare pe care poate mulți oameni au avut-o în minte cândva: Ce se întâmplă cu bagajul de cală după ce este predat la securitate? Bărbatul a montat o cameră în valiză și a filmat întreg procesul.

Bagaje de cală în aeroport FOTO Shutterstock

Thomas Miller, un creator de conținut din Marea Britanie, a dat lovitura cu un videoclip ingenios, postat pe pagina sa de TikTok. A devenit viral la scurt timp după ce a fost postat, strângând peste 16,4 milioane de vizualizări.

Drumul bagajului, de la îmbarcare la destinație

E timpul să aflu ce face aeroportul cu geanta mea”, a scris el, în dreptul imaginilor.

image

Așadar, privind din „perspectiva bagajului”, telespectatorii au văzut valiza trecând printr-o bandă transportoare și făcând câteva răsuciri și întorsături pe parcurs. Apoi, geanta trece rapid pe lângă un membru al echipajului. În cele din urmă, valiza este așezată împreună cu celelalte, gata să fie pusă în avion și dusă la destinație.

Peste 100.000 de valize trec zilnic prin aeroporturi, potrivit DailyMail. Deși mulți pasageri pur și simplu își predau bagajele fără să se gândească la ele, se pare că acum, Thomas, le-a stârnit multora curiozitatea.

Pe de altă parte, Alternative Airlines, un site destinat rezervărilor de zboruri, a confirmat acuratețea filmărilor apărute în mediul online.

După check-in, valiza este plasată pe o bandă transportoare. În funcție de aeroportul din care se pleacă, acesta se va îndrepta către biroul de sortare, unde „roboții sau personalul” o vor trimite către aeronava corectă.

În timpul călătoriei sale, bagajul va fi verificat la un punct de control de securitate , similar cu procesul prin care bagajele de mână sunt scanate de un aparat cu raze X, pentru a determina dacă există articole suspecte în interior.

image

Abia după trecerea prin filtrul de securitate, acesta va fi mutat în avion, unde agenții din aeroport se vor asigura că bagajul ajunge pe aeronava potrivită.

După aterizare, valiza este descărcată din avion și mutată într-un terminal, apoi pe „benzile transportoare de recuperare a bagajelor”, de unde ajunge înapoi la posesorul său, notează Alternative Airlines.

Distractiv, șocant și relevator

Oamenii de pe rețelele de socializare s-au arătat de-a dreptul surprinși, însă reacțiile au fost diferite. În timp ce unii au spus că se așteptau la mai mult, alții au văzut procesul ca fiind șocant și revelator, sau chiar „o aventură distractivă”.

Unii spectatori s-au întrebat dacă este ilegal să plaseze o cameră pe geantă și să înregistreze ce se întâmplă pe aeroport. Conform Flyertalk.com, camerele de supraveghere amplasate în scopul de protejare al bunurilor nu sunt ilegale în SUA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...