Ce se întâmplă dacă aprinzi câteva foi de dafin într-o încăpere. Puțină lume cunoaște aceste proprietăți

Ce se întâmplă dacă aprinzi câteva foi de dafin într-o încăpere. Puțină lume cunoaște aceste proprietăți

E cunoscut faptul că frunzele de dafin se folosesc drept la prepararea unor mâncăruri și băuturi grație savorii pe care o dau. Te-ai gândit însă vreodată să le folosești și altfel? De exemplu, arse.

Dafin ars. FOTO atlas-geografic.net

Frunzele de dafin conţin antioxidanţi, vitamine şi acid folic, precum şi calciu, potasiu, magneziu, cupru, fier, seleniu şi zinc, ceea ce le conferă cunoscute valențe terapeutice.

Datorită proprietăților lor antibacteriene şi antivirale , foile de dafin reprezintă un remediu bun inclusiv pentru a trata plăgile sau chiar unele probleme dentare şi chiar şi digestive.

Frunzele de dafin sunt eficiente în lupta cu răceala şi gripa . Dacă suferi de probleme respiratorii, poţi fierbe 500 ml de apă cu 2-3 frunze de dafin. Laşi în repaos 10 minute. Înmoi un prosop sau o cârpă în acest amestec şi îl pui fierbinte, dar la limita suportabilului, pe piept. Ceaiul este bun pentru a scădea febra. Dacă simptomele nu se ameliorează, fierbi câteva frunze de dafin în 200 ml de apă până când rămâne doar un sfert din cantitate. Strecori şi bei o dată sau de două ori pe zi.

În plus, frunzele de dafin ajută la tratarea diabetului de tip 2, micşorând nivelul zahărului din sânge, al colesterolului şi al trigliceridelor.

Ce se întâmplă dacă ardem foi de dafin într-o cameră

S-a constatat că dacă ardem în mod regulat o frunză de dafin într-o încăpere, vom scăpa de mirosul neplăcut al umezelii și ne putem îmbunătăți în mod semnificativ starea de bine, se arată pe pagina atlas-geografic.net .

Uleiurile esențiale și eucaliptolul din frunzele de dafin umplu (după ardere) camera prospețime și elimină mirosurile.

Aerul devine după o astfel de procedură, mai ușor respirabil și ar putea fi constatate incluziv ameliorări ale eventualelor dureri de cap. Potrivit aceleiași surse este util să ardem o frunză de dafin mai ales în caz de răceli, deoarece eucaliptolul ajută la desfundarea nasului.

Uleiurile esențiale pătrund în tractul respirator, ajută la relaxarea organismului, ameliorează oboseala, insomnia și stresul. Somnul devine calm și ne enervăm mai puțin.

Atenție însă cum procedezi. Folosește recipiente care să nu permită extinderea flăcărilor și manipulează frunzele cu o pensetă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...