Ce se întâmplă dacă înghiți apa de gură: de la greață la comă

Ce se întâmplă dacă înghiți apa de gură: de la greață la comă

Specialiștii atrag atenția că apa de gură, pe care ne-o indică să o folosim stomatologii, ne poate provoca neplăceri dacă este înghițită, scrie Click!.

Din cauza substanțelor pe care le conține, dacă este înghițită, apa de gură poate duce la dureri abdominale, greaţă, ameţeală, dureri de cap, probleme de respiraţie, puls rapid, dureri în gât, vărsături cu sânge. În cazul cantităților mari de apă de gură înghițite, se poate ajunge la pierderea cunoştinţei, comă şi chiar deces.

"Știai ce se întâmplă dacă bei apă de gură? Apa de gură conține alcool ceea ce-i poate tenta pe unii. În plus conține și ingrediente otrăvitoare, ca apa oxigenată sau iglucontatul de clorehexidină. Dacă înghiți din greșeală o cantitate mică vei scăpa doar cu dureri de stomac, diaree, amețeală, poate chiar leșin. Însă, dacă bei în cantitate mare pe lângă faptul că te vei îmbăta de la alcool, nu vei supraviețui", a spus Alin Decean într-un video pe Tik Tok.

Dacă ai înghițit apă de gură trebuie să suni la numărul de urgență 112 şi să menționezi substanța pe care ai înghițit-o şi în ce cantitate.

Citiți întregul articol în Click!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...