Ce se întâmplă dacă înghiți o boabă de tămâie în fiecare dimineață

Ce se întâmplă dacă înghiți o boabă de tămâie în fiecare dimineață

Tămâia este folosită, în special, în cadrul ceremoniilor religioase și inconfundabilă datorită mirosului puternic pe care îl emană. Puțini știu însă că tămâia naturală, atenție, nu cea sintetică, poate fi consumată în cantități mici și are numeroase beneficii pentru sănătate.

Tămâia, benefică pentru sănătate FOTO Shutterstock

De-a lungul timpului, tămâia a fost utilizată în nenumărate scopuri: în ritualurile religioase, pentru a combate diferitele mirosuri neplăcute, sau chiar pentru a alunga spiritele rele și demonii. Încă din Antichitate, tămâia era utilizată în numeroase ritualuri în Egipt, Babilon și Grecia Antică. Tămâia este menționată în 24 de versete biblice.

Mirosul de tămâie poate fi recunoscut cu ușurință și le este cât se poate de familiar credincioșilor, care participă, în mod frecvent la slujbele religioase. O echipă de specialiști în remedii naturiste, din Brașov, i-a studiat însă proprietățile unice asupra organismului, potrivit sfatulmedicului.ro . Aceștia au dezvoltat un produs, unic la ora actuală în Europa, destinat consumului, ca adjuvant în terapii pentru cancer și alte afecțiuni.

Beneficiile consumului de tămâie

Uleiul de tămâie a făcut, adesea, obiectul studiilor oamenilor de știință. Efectele benefice sale benefice și-au demonstrat eficacitatea în afecțiuni precum:

  • Cancer de piele,
  • Cancer la sân,
  • Cancer la pancreas,
  • Cancer de vezică urinară,
  • Anxietate,
  • Astm bronșic,
  • Boala Crohn,
  • Osteoartrita genunchiului.

Studiile arată că administrarea tămâiei ar putea fi un real sprijin.

Cercetătorii brașoveni au dezvoltat, în prezent, un produs sub formă de capsule, ce poate fi găsit la plafar și este recomandat pentru: boli articulare, anomalii celulare și întărirea sistemului imunitar. Capsulele conțin: două tipuri de extracte standardizate în acid boswellic, o pulbere din rășină de tămâie și uleiuri volatile extrase din două specii de tămâie diferite: Arbore-de-Tămâie–sacră (Boswellia sacra) și Arbore-de-Tămâie (Boswellia serrata).

De asemenea, consumul de tămâie naturală, dimineața pe stomacul gol, timp de o săptămână, poate ameliora astmul, bronșita sau laringita.

Tămâie naturală, nu sintetică

Specialiștii îi sfătuiesc însă pe consumatori să fie foarte atenți. Destinată consumului este strict naturală. Aceasta trebuie să fie semitransparentă și nu trebuie să fie acoperită de un praf albicios.

Pe de altă parte, tămâia sintetică, vândută în biserici şi în magazine, nu poate fi consumată pentru că prezintă un risc ridicat de toxicitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?