Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de la măsline - Descoperirea făcută de specialiști

Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de la măsline - Descoperirea făcută de specialiști

Dacă înghiți din greșeală un sâmbure de măslină, nu e cazul să te îngrijorezi, spun specialiștii. În plus, e bine să știi ce beneficii au pentru sănătate dacă utilizezi sâmburii măslinelor sub formă de pulbere.

Măsline. FOTO Shutterstock

Temerea cea mai mare legată de sâmburii de măsline este, desigur, să nu-ți rupi dinții în ei, dar s-ar putea să-ți faci griji și cu privire la ce se întâmpla dacă îi înghiți accidental.

Sâmburii de măsline nu sunt otrăvitori, iar explicația că multe păsări și alte animale mănâncă măslinele direct din copaci poate fi un argument bun, potrivit DCMedical.ro , care arată că sâmburii sunt în principal lignină, adică o componentă majoră a lemnului, deci dacă, din greșeală, ai înghițit unul, cel mai sigur el va trece nestingherit prin organism.

O recomandare făcută de specialiști pentru pentru iubitorii de măsline este că acestea pot fi consumate fără probleme direct din borcan sau recipientul în care au fost cumpărate, dar cel mai bine ar fi să fie clătițe sub apă rece înainte de servire, pentru a mai elimina din saramura care nu doar că vine cu un aport de sare pe care nu ți-l dorești neapărat, ci și diminuează aroma propriu-zisă.

Ce beneficii au sâmburii sub formă de pulbere/pudră

Pulberea din sâmburi de măsline este un ingredient excelent pentru organism, având în vedere că favorizează eliminarea toxinelor, arată sursa citată. Consumată în diferite băuturi şi salate, sau în lichide, pulberea de măsline este și un excelent ajutor pentru persoanele care au o circulație deficitară.

De asemenea, are un efect de vitalizarea a pielii. Nu trebuie decât să adaugi praful respectiv într-un pahar cu apă călduţă şi să îl consumi dimineaţa, pe stomacul gol, sau îl poţi folosi pentru prepararea unor măşti naturale, combinând praful de sâmburi cu miere, iaurt, suc de lămâie şi ulei de migdale dulci. Pielea va deveni mai fină şi mai strălucitoare.

Tot din sâmburi de măsline măcinați (mai grunjos) poți obține și un scrub excelent pentru piele sensibilă.

Pulberea de măsline poate fi un ajutor în digestie (pentru stomac și colon).

Reglează tractul digestiv, fiind eficientă în caz de constipaţie şi balonare.

Aceeași pulbere este recomandată și diabeticilor.

Tot ceea ce trebuie să faci este să zdrobeşti 200 g de sâmburi uscaţi, după care să îi depozitezi într-o pungă de hârtie. Dimineaţa, pune câte o linguriţă de pulbere la o cană de apă, apoi lasă recipientul pe foc până dă apa în clocot. Aşteaptă ca soluţia să se mai răcească puţin, strecoar-o şi bea-o încet, pe stomacul gol, recomandă DCMedical.ro.

Despre măsline și coloranți

Unele măslinele pe care le găsim în comerţ sunt colorate artificial. Specialiştii în chimie alimentară spun că multe dintre aceste măsline sunt pline de chimicale menite să le schimbe culoarea, iar clienţilor le este destul de dificil să deosebească produsul natural de cel care conţine aditivi.

Pentru a cumpăra un produs cât mai natural, acesta ne recomandă să facem un test simplu.

Striviţi o măslină şi dacă observaţi că pulpa este consistentă, cărnoasă, acel sortiment conţine mai puţini aditivi. Dacă au fructul mai mic, lasă o urmă de culoare neagră pe degete, iar pulpa nu este la fel de cărnoasă, cel mai probabil acestea au fost înnegrite artificial”, spune conducerea Asociaţiei Pro Consumatori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”