Ce se întâmplă în corp dacă bei în fiecare zi două căni de ceai de urzici, timp de o lună

Ce se întâmplă în corp dacă bei în fiecare zi două căni de ceai de urzici, timp de o lună

Este anotimpul urzicilor, iar o cură cu această plantă este mai mult decât binevenită și benefică pentru sănătate, după o iarnă încărcată de mâncăruri grase. Fitoterapeuţii recomandă o cură de o lună cu două - trei căni de ceai de urzică pe zi, pentru combaterea anumitor afecțiuni.

Sucul de urzică întăreşte imunitatea şi combate anemia FOTO Arhivă

Urzica este o plantă cunoscută, din străbuni, pentru proprietățile sale tămăduitoare. Are numeroase utilizări în bucătărie, dar şi mai multe în medicina naturistă. Este extrem de bogată în vitamine printre care A, C, K, B2, dar şi minerale, fier, magneziu, calciu, siliciu.

Cura cu urzici poate combate anumite afecțiuni

Una dintre cele mai cunoscute proprietăți ale sale este aceea de a combate anemia şi oboseala, ştiut fiind că urzica este una dintre plantele bogate în fier. De asemenea, planta despre care bunicile noastre spun că „schimbă sângele” este renumită pentru capacitatea sa de a opri sângerările uşoare, datorită proprietăţilor sale hemostatice. Indicaţiile sale terapeutice depăşesc însă cu mult aceste sfere.

Este anotimpul lor. Pot fi recoltate până când înfloresc, adică la vară. Este un moment potrivit să beneficiem de calităţile lor terapeutice”, spunea, pentru "Adevărul", specialistul în fitoterapie, Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Așadar, sucul de urzică întăreşte imunitatea şi combate anemia , acestea fiind, de altfel, cele mai vechi şi mai cunoscute benefici ale plantei. Urzica este cât se poate de benefică oamenilor care suferă de diabet, întrucât scade glicemia. În acest sens, fitoterapeuţii recomandă consumul a două linguri pe zi de suc proaspăt de urzică, timp de trei luni.

Totodată, infuzia de urzică este indicată şi în combaterea tensiunii arteriale şi a tahicardiilor. Specialiștii recomandă o cură de o lună cu cel puțin două, dacă nu chiar trei căni de ceai de urzică, în fiecare zi.

Cu toate că, de principiu, o astfel de cură ar urma să aducă numeroase beneficii, fitoterapeuții recomandă oamenilor să ceară și părerea medicului, înainte de a o începe.

Cum se prepară infuzia de urzică

Infuzia de urzici poate fi preparată dintr-o lingură de frunze proaspete spălate, tocate şi amestecate cu o cană de apă clocotită.

Modul de preparare este cât se poate de simplu: se lasă la infuzat timp de un sfert de oră, după care se bea.

Cantitatea indicată este de 2-3 căni pe zi, timp de o lună.

Sucul de urzici poate fi preparat din frunze date prin maşină de tocat şi consumate că atare câte două linguri pe zi sau, pentru cei care nu agreează gustul, combinate cu suc de legume sau ceai de mentă. De regulă, amestecul se bea cam cu un sfert de oră înainte de masă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...