Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei două cafele zilnic. Efectul ceaiului e asemănător

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei două cafele zilnic. Efectul ceaiului e asemănător

Consumul a două cafele și două ceaiuri pe zi poate reduce riscul de accident vascular cerebral și demență cu până la o treime, susține un studiu recent. Efecte notabile au fost și în rândul celor care au băut o ceașcă de cafea și una de ceai pe zi.

Consumul moderat de cafea este benefic FOTO Shutterstock

Cercetătorii chinezi au urmărit 500.000 de britanici timp de peste un deceniu, monitorizându-le starea de sănătate. Voluntarii au fost întrebați, de asemenea, despre consumul de băuturi calde precum ceai sau cafea.

Participanții care au băut două cafele și două ceaiuri pe zi au avut un risc cu o treime mai mic de a suferi un accident vascular cerebral, au arătat rezultatele. Iar riscul de a dezvolta demență a fost cu 28% mai mic.

Consumul de cafea sau de ceai a părut, de asemenea, să ofere unele beneficii, chiar dacă adulții consumau doar una pe zi.

Dar echipa, condusă de Dr. Yuan Zhang, a recunoscut că rezultatele ar putea fi datorate întâmplării , insistând asupra faptului că cea mai clară legătură a fost pentru numeroasele băuturi calde.

Consumul moderat este benefic

Constatările noastre au sugerat că un consum moderat de cafea/ceai separat sau în combinație au fost asociate cu un risc mai mic de accident vascular cerebral și demență”, au spus reprezentanții echipei de cercetători.

Studiul a fost realizat de oamenii de știință de la Universitatea de Medicină din Tianjin și a fost publicat în revista PLoS Medicine.

Cercetătorii au selectat participanți cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani, scrie Daily Mail.

Voluntarii - care au fost chestionați cu privire la regimul lor alimentar atunci când s-au înscris pentru prima dată - nu au fost urmăriți pe parcursul perioadei de zece ani pentru a verifica dacă au continuat să bea aceeași cantitate de cafea și ceai.

De asemenea, nu au fost întrebați dacă au adăugat lapte sau zahăr în băuturile lor.

Participanții care au băut cafea și ceai au fost comparați cu cei care nu au consumat băuturi calde.

Experții independenți au avertizat astăzi că studiul nu poate dovedi că băutul cafelei sau al ceaiului previne demența și accidentul vascular cerebral. În schimb, acesta subliniază doar o legătură.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...