Ce se întâmplă în Ucraina?/Rușii au recucerit Robotîne, satul de pe „linia Surovikin” cucerit cu greu de armata ucraineană în timpul contraofensivei din 2023

Ce se întâmplă în Ucraina?/Rușii au recucerit Robotîne, satul de pe „linia Surovikin” cucerit cu greu de armata ucraineană în timpul contraofensivei din 2023

Armata rusă a anunțat miecuri recapturarea satului Robotîne, situat în regiunea Zaporojie, una din localitățile-cheie cucerite cu greu de armata ucraineană în timpul contraofensive din vara anului 2023, informează agenția rusă Tass .

„Unități ale grupării de forțe Nipru au eliberat complet satul Robotîne, una dintre puținele așezări pe care Kievul le recucerise în timpul contraofensivei din vara anului trecut”, se arată într-un comunicat al ministerului rus al Apărării.

Rușii au anunțat că au provocat pierderi în oameni și tehnică de luptă Brigăzii 65 Mecanizate ucrainene, Brigăzii 121 Forțe Teritoriale și Brigăzii 23 Gardă care apărau linia frontului în regiunile Malaia Tokmacika (regiunea Zaporojie), Nikopole (regiunea Dnipropetrovsk) și Zolota Balka (regiunea Herson).

Conform armatei ruse, ucrainenii au pierdut 25 de militari, două mașini și o piesă de artilerie - un obuzier M777 donat de SUA.

Satul Robotîne a fost epicentrul unor confruntări violente între ucraineni și ruși în vara lui 2023, în timpul contraofensivei declanșate de forțele Kievului în zona Zaporojie. Trupele ucrainene au precizat la finele lui august 2023 că au reușit să spargă prima linie de apărare a complexului de fortificații cunoscut sub numele de „linia Surovikin” în dreptul acestei localități.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”

2 Așa o fi?

3 VIDEO Priviți ce face acest soldat ucrainean! / O nouă scenă de film american pe frontul din Ucraina

4 Cine sunt cei 300 de securiști și colaboratori care au certificate și indemnizații de revoluționari

5 Fără precedent / Un fost oficial al serviciilor de informații militare americane spune că a demisionat din cauza războiului din Gaza