Ce se întâmplă oare?/Unele batalioane rusești au rămas cu doar 10-15 soldați!

Ce se întâmplă oare?/Unele batalioane rusești au rămas cu doar 10-15 soldați!

Forțele rusești au obținut câștiguri marginale la periferia orașului Severodonetsk la 18 iunie, dar au stagnat în mare parte de-a lungul altor axe de avansare, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea publicată în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Soldat din forțele de apărare ucraineneFoto: Twitter

Este probabil ca trupele ruse să se confrunte cu pierderi tot mai mari și cu degradarea trupelor și a echipamentelor, ceea ce va complica încercările de a reînnoi operațiunile ofensive în alte puncte esențiale, în timp ce bătălia anevoioasă pentru Severodonetsk continuă.

ISW rămâne la părerea că forțele rusești vor putea probabil să cucerească Severodonețk în următoarele săptămâni, dar cu prețul concentrării majorității forțelor disponibile în această mică zonă.

Alte operațiuni rusești din estul Ucrainei - cum ar fi eforturile de a captura Slovyansk și de a avansa la est de Bakhmut - au înregistrat puține progrese în ultimele două săptămâni.

Forțele rusești continuă să lupte pentru a îndepărta trupele ucrainene de frontierele ocupate la nord de orașul Harkov și de-a lungul axei sudice, dar nu au obținut câștiguri semnificative în acest sens, rămânând astfel vulnerabile la contraofensivele ucrainene și la presiunea partizanilor.

Unele batalioane rusești au rămas cu doar 10-15 soldați

Armata rusă continuă să se confrunte cu provocări legate de moralul și disciplina trupelor sale din Ucraina.

Direcția principală de informații ucraineană a făcut publice ceea ce a raportat a fi convorbiri telefonice interceptate la 17 și 18 iunie, în care soldații ruși se plângeau de condițiile de pe linia frontului, de echipamentele slabe și de lipsa generală de personal.

Un soldat a afirmat că unitățile au fost în mare parte golite de personal și că anumite grupuri tactice de batalion (BTG) au rămas în serviciu doar 10 până la 15 soldați.

Principalele concluzii ale ISW:

  • Forțele rusești au obținut câștiguri minore la periferia orașului Severodonețk și au avansat probabil în Metolkine, dar operațiunile rusești rămân lente.
  • Trupele de invazie au continuat eforturile de a bloca liniile de comunicații ucrainene de-a lungul autostrăzii T1302 Bakhmut-Lysychansk și au efectuat lovituri terestre și de artilerie de-a lungul autostrăzii.
  • Soldații lui Putin încearcă să împingă forțele ucrainene astfel încât să nu mai aibă în raza de acțiune a artileriei liniile de cale ferată din jurul orașului Harkov, folosite pentru aprovizionarea operațiunilor ofensive rusești spre Slovyansk.
  • Forțele Moscoveiv nu au întreprins nicio acțiune confirmată de-a lungul Axei Sudice și continuă să se confrunte cu presiunea partizanilor în zonele ocupate din sudul Ucrainei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...