Ce se întâmpla pe Downing Street 10, reședința premierului UK, în timpul pandemiei. „Era oază de normalitate. Regulile COVID erau ignorate”

Ce se întâmpla pe Downing Street 10, reședința premierului UK, în timpul pandemiei. „Era oază de normalitate. Regulile COVID erau ignorate”

La reşedinţa premierului britanic din Downing Street 10 era o "oază de normalitate" unde regulile COVID erau ignorate, iar personalul era avertizat să fie atent la camere în exterior, potrivit unui funcţionar britanic citat joi de PA Media şi dpa.

Downing Street 10 foto: wikipedia

Reuniunile "Wine Time Fridays" (un fel de "dacă e vineri e vin") şi petrecerile aniversare au continuat în mod normal, la guvern, în timp ce restul ţării se confrunta cu restricţii dure în ce priveşte socializarea, a afirmat funcţionarul respectiv, în declaraţii scrise către comisia pentru privilegii a parlamentului britanic, care anchetează dacă fostul premier Boris Johnson a minţit parlamentul în privinţa respectării restricţiilor.

Responsabilul a mai declarat că, la întrebarea dacă ar trebui purtate măşti, personalului i s-a spus, în martie 2020, că "nu are rost", remarcă descrisă de martorul citat drept "parte a unei culturi mai largi de a nu respecta nicio regulă", scrie Agerpres.

Ofiţerii de securitate i-au îndemnat în schimb pe membrii personalului să fie "atenţi" la o potenţială monitorizare din afara clădirii, cerându-le să respecte regulile la plecare, a adăugat funcţionarul citat.

Downing Street "nr.10 era ca o oază de normalitate. Echipa de securitate trimitea note operative (ca oamenii) să aibă grijă la camerele de dincolo de uşă, să nu iasă în grup şi să respecte distanţa socială. Totul era pantomimă", a scris martorul.

"Petrecerile aniversare, de rămas bun şi reuniunile de sfârşit de săptămână au continuat ca de obicei.(...) Abia după peste un an de la începutul pandemiei au fost instalate un sistem de deplasare pe sensuri unice şi panouri separatoare între birouri", a mai spus acesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat