Ce se mai confiscă prin Austria...

Ce se mai confiscă prin Austria...

Autoritățile austriece au anunțat că au confiscat sute de arme, muniții și suveniruri naziste și au arestat șase persoane în urma unor raiduri în mai multe sedii ale bandei de motocicliști de extremă dreapta Bandidos.

Poliția a declarat că a găsit un stoc uriaș de arme, inclusiv aproximativ „35 de pistoale lungi, 25 de mitraliere, 100 de pistoale, mai mult de o mie de componente de arme, 400 de arme de semnal”, a declarat Ministerul austriac de Interne.

Raidul a urmat după 13 percheziții domiciliare efectuate luni în provinciile învecinate Austria Superioară și Inferioară, a adăugat ministerul într-un comunicat.
De asemenea, au fost confiscate peste 10.000 de cartușe și lansatoare de grenade, a adăugat acesta.


De asemenea, la domiciliile suspecților, care au fost plasați în arest preventiv, au fost găsite și obiecte cu amintiri naziste, inclusiv pumnale, steaguri, părți de uniforme, busturi și fotografii.
După ce planurile grupului de motocicliști Bandidos MC de a se extinde în Austria au fost dezvăluite la sfârșitul anului 2022, autoritățile le-au monitorizat.
Investigațiile au avut ca scop evitarea unor posibile ciocniri violente între Bandidos, care au o rețea globală de filiale, și rivalul lor Hells Angels MC, așa cum s-a întâmplat în Elveția. „Investigațiile au arătat măsura în care extremismul de dreapta este reprezentat în bandele de motocicliști ilegali”, a declarat șeful DSN, Omar Haijawi-Pirchner.
Deținerea de suveniruri naziste este ilegală în Austria, locul de naștere al lui Adolf Hitler. Austria s-a prezentat mult timp ca o victimă a războiului, după ce a fost anexată de cel de-al Treilea Reich german în 1938, și abia în ultimele trei decenii a început să își analizeze serios rolul în Holocaust. (Anima News)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat