Ce spun anchetatorii despre moartea fiicei ultranaționalistului rus Aleksandr Dughin

Ce spun anchetatorii despre moartea fiicei ultranaționalistului rus Aleksandr Dughin

O anchetă pentru omucidere a fost deschisă în cazul exploziei mașinii în care se afla fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin.

Aleksandr Dughin împreună cu fiica sa Daria FOTO allsarkarinaukari.in

Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, un susţinător al ideii că Rusia trebuie „să absoarbă” Ucraina, a fost ucisă sâmbătă seara în maşina în care se afla într-un presupus atentat cu bombă, la periferia Moscovei, a anunţat duminică Comitetul de Investigaţii al Rusiei (CIR).

Potrivit CIR, citat de EFE și Agerpres, explozia s-a produs sâmbătă seara, la ora locală 21.00. Daria Dughina a murit în urma detonării unui presupus dispozitiv exploziv plasat la bordul maşinii Toyota Land Cruiser cu care femeia circula, au transmis anchetatori din regiunea Moscova.

Andrei Krasnov, un cunoscut al lui Dughina, care a declarat pentru agenșia de presă TASS că maşina aparţinea tatălui femeii şi că probabil că el era ţinta atacului.Înainte de explozie, tatăl şi fiica participaseră la un festival intitulat „Tradiții” și organizat la Zaharovo, lângă Moscova. Aleksandr Dughin s-a hotărât în ultimul moment să ia altă maşină.

Imaginile video care însoţesc declaraţia CIR arată anchetatori care strâng resturi şi fragmente de la locul exploziei. Anchetatorii, care o descriu pe Daria Dughina drept jurnalistă şi expert politic, au anunţat că au deschis o anchetă pentru omucidere şi că vor efectua examinări criminalistice pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Aceştia au mai transmis că iau în calcul „toate versiunile” în privința responsabililor de producerea acestei explozii, notează Agerpres.

Daria Dughina (30 de ani), cunoscută şi sub numele de Platonova, susţinea pe larg ideile ultranaționaliste ale tatălui ei şi a apărut la televiziunea de stat pentru a-şi declara sprijinul pentru războiul dus de Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Ea sugerase că Ucraina „va pieri” dacă va fi primită în NATO. Femeia a fost redactor-şef al site-ului United World International, calificat de Statele Unite.

Liderul aşa-numitei Republici Populare Doneţk (DNR), autoproclamată de separatiştii proruşi în estul Ucrainei, Denis Puşilin, acuză Ucraina de moartea fiicei lui Dughin. Scriitorul ultranaționalist rus Zahar Prilepin a lansat aceeași acuzație. La rândul său, senatorul rus Andrei Klişas a calificat atentatul drept un „atac inamic” şi a cerut aducerea în faţa justiţiei a autorilor materiali şi intelectuali, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”