Ce spun Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos și alte personalități din Silicon Valley despre victoria lui Biden și a Kamalei Harris

Ce spun Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos și alte personalități din Silicon Valley despre victoria lui Biden și a Kamalei Harris

Directori ai companiilor tech americane și alte personalități din Silicon Valley i-au felicitat pe președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, și pe Kamala Harris, selecția acestuia pentru funcția de vicepreședinte, pentru victoria înregistrată la alegerile prezidențiale de marțea trecută, notează  CNBC .

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, i-a felicitat pe cei doi într-o postare pe Instagram, acesta afirmând că victoria lor înseamnă că „unitatea, empatia și decența nu sunt trăsături ale unei era trecute”.

Bezos a avut o relație turbulentă cu președintele Donald Trump pe durata mandatului acestuia.

Trump l-a atacat în mod repetat pe miliardarul american datorită faptului că este proprietarul Washington Post, o publicație considerată ostilă de președintele republican, din cauza taxelor plătite de Amazon și relației companiei cu poșta federală americană.



Fondatorul Microsoft Bill Gates, un critic vocal al gestionării pandemiei de COVID-19 de către administrația Trump, a declarat că așteaptă cu nerăbdare să „lucreze cu noua administrație și liderii ambelor tabere din Congres pentru a aduce sub control pandemia”.


Președintele Microsoft, Brad Smith, i-a felicitat pe Biden și Harris într-o  postare pe blogul companiei , făcând apel la unitate în țară.

„Dacă vrem să mergem înainte ca națiune, trebuie să construim noi punți și să punem capăt diviziunilor care ne separă”, a declarat Smith.

Sheryl Sandberg, șeful de operațiuni al Facebook, și Priscilla Chan, soția lui Mark Zuckerberg, au felicitat-o pe Kamala Harris pentru victoria sa istorică, aceasta fiind prima femeie de culoare aleasă pentru funcția de vicepreședinte.

„Știm acum, după câteva zile lungi, că Joe Biden va fi următorul nostru președinte - și pentru prima dată în 231 de ani, următorul nostru vicepreședinte va fi o femeie sudi-asiatică de culoare care este fiica unor imigranți”, a scris Sandberg într-o postare pe Facebook.



„Există vremuri în care America face un pas mare înainte în crearea unui guvern care reflectă țara diversă pe care o avem. Astăzi este una din acele zile”, a mai adăugat Sandberg.

Laurene Powell Jobs, văduva fondatorului Apple Steve Jobs, a salutat alegerea lui Biden și Harris printr-un tweet, notând că alegerea lui Harris reprezintă o victorie care „a spulberat tavanul de sticlă pentru totdeauna”.

CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, a fost eluziv în ceea ce privește rezultatul alegerilor, acesta notând într-o postare criptică pe Twitter că „Este nevoie de un baner nou. Nici puternic de stânga nici de dreapta”.


Musk declarase la sfârșitul lunii septembrie că nu este hotărât cu cine să voteze și că va lua o hotărâre după dezbaterile dintre cei doi candidați.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?