Ce spun procurorii despre „Contesa digitală“: ce substanță i-au găsit în sânge și ce obligații avea Ana Morodan

Ce spun procurorii despre „Contesa digitală“: ce substanță i-au găsit în sânge și ce obligații avea Ana Morodan

Substanța psihoactivă găsită în problemele biologice recoltate de la Ana Morodan, prinsă băută şi drogată la volan în luna martie, este Alprazolam, un sedativ hipnotic care afectează vigilenţa şi capacitatea şoferilor de orientare în timp şi spaţiu.

FOTO: Inquam Photos

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 precizează că vloggeriţa avea obligaţia să-şi administreze tratamentul în doza recomandată de către medicul curant psihiatru.

„Parchetul face precizarea că este responsabilitatea oricărui deţinător de permis auto, cu atât mai mult cu cât are şi calitatea de pacient, să-şi administreze tratamentul ce conţine substanţe psihoactive într-un anumit interval temporal, astfel încât să nu afecteze siguranţa circulaţia pe drumurile publice, pentru că Alprazolam-ul, substanţa psihoactivă regăsită în produsul biologic recoltat de la persoana cercetată, este un sedativ, este hipnotic, este miorelaxant şi afectează deopotrivă vigilenţa şi capacitatea persoanei de a se orienta în timp şi spaţiu. Este tot responsabilitatea pacientului să-şi administreze tratamentul în doza recomandată de către medicul curant psihiatru", a declarat vineri procurorul Simona Anghel, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Vloggeriţa a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Ana Morodan, cunoscută în lumea mondenă drept „contesa digitală", mai este acuzată şi de săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Parchetul nu a făcut un anunţ privind trimiterea în judecată, dar dosarul a fost înregistrat în urmă cu două zile la Judecătoria Sectorului 1.

Faptele care i-au adus trimiterea în judecată au avut loc la sfârşitul lunii martie.

Polițiștii au făcut semn regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla Ana Morodan, însă aceasta nu s-a conformat.

Ammintim că, recent, Ana Morodan a anunțat că a început terapia anti-depresie, după ce a mărturisit că ajunsese să fie dependentă de antipsihotice. Medicii i-au făcut câteva recomandări pentru „dezintoxicarea” organismului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?