Ce spune Ciolacu despre condițiile propunerii unui candidat comun PSD-PNL la prezidențiale

Ce spune Ciolacu despre condițiile propunerii unui candidat comun PSD-PNL la prezidențiale

Premierul Marcel Ciolacu a explicat în cadrul unui interviu la DC News că este posibil scenariul unui candidat comun PSD-PNL la prezidențiale, în contextul în care alianța va obține votul românilor la alegerile din 9 iunie.

Coaliția ar putea desemna un candidat comun la prezidențiale FOTO Inquam

„Dacă se va ajunge la un acord politic este posibil și acest scenariu (candidat comun la prezidențiale - n.r.). Dacă nu se ajunge atunci vor fi candidaturi separate. Dacă românii vor da votul pentru alianța electorală pentru Parlamentul European, logica ar duce la o alianță politică”, a spus premierul Marcel Ciolacu la DC News.

Premierul a admis totodată că este „adevărat că sunt oameni care ar fi votat PSD curat sau ar fi votat PNL curat se gândesc acum, dar eu mă adresez românilor care se află în această situație: altă soluție politică în acest moment nu există pentru România decât această alianță electorală”.

În contextul alianței la alegerile europarlamentare și locale, în spațiul public a reapărut vehicularea unui scenariu tocmit de PSD și PNL și în cazul alegerilor prezidențiale. Potrivit acestui scenariu, cele două formațiuni ale Coaliției ar urma să se înțeleagă, urmând să fie împărțite funcția de președinte și cea de premier. Potrivit scenariului actual la cele două funcții din vârful statului român s-ar mai adăuga una de comisar european.

Scenariul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, care a precizat la Prima News că o continuare a colaborării cu PSD este o continuare firească a unei guvernări funcţionale. „Când vorbiţi de oferta de la toamna, nu vă referiţi doar la preşedinte, oferta noastră dacă va fi una comună, va fi una complexă, care va include premier şi multe alte funcţii importante. Funcţia de comisar european. Să nu îşi imagineze cineva că celălalt partid nu va fi reprezentat în această construcţia, iar ponderea va fi una echilibrată”, a afirmat reprezentantul liberalilor la Prima News.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat