Ce spune Ciucă despre preluarea funcției de vicepremier dupa rotativă

Ce spune Ciucă despre preluarea funcției de vicepremier dupa rotativă

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că decizia privind mandatul cu care va merge la negocierile cu PSD va fi luată în Biroul Politic Național al partidului, fiind chestionat dacă va rămâne în Guvern pe poziția de vicepremier.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Mâine avem BPN. Sunt ipoteze care vor fi puse în dezbatere la nivelul Biroului Politic şi, în funcţie de votul şi acordul BPN, vom lua o decizie cu ce mandat vom intra în negocieri”, a declarat Nicolae Ciucă, fiind întrebat dacă vor exista modificări în protocolul pentru guvernare semnat de PSD și PNL și dacă PNL i-a cerut să rămână vicepremier.

Referitor la păstrarea portofoliilor care revin UDMR, premierul a explicat că discuțiilor vor avea loc mâine.

Ciucă, dorit de PNL în Guvern

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat, potrivit News.ro, că mai mulţi lideri PNL i-au cerut premierului Ciucă să rămână în Guvern ca vicepremier, pentru a asigura stabilitatea și echilibrul Guvernului.

În contextul unor discuții și negocieri pentru schimbarea ministerelor, liberala Alina Gorghiu a arătat că PNL a admis, „în vederea armonizării” pozițiilor tuturor membrilor coaliției, că pot exista anumite excepții de la protocolul semnat între PNL și PSD cu privire la rocada premierilor, prin care actualul șef de Guvern ar urma să-i cedeze funcția șefului PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit șefei interimare a Senatului, condiția PNL este ca toate partidele să fie de acord cu modificările și ca acestea să aducă „o îmbunătățire” a activității guvernamentale.

Între conducerea Senatului și scaunul de vicepremier

Liderii din PNL, în special cei din administrația locală, ar vrea ca Nicolae Ciucă să meargă vicepremier în viitorul Guvern, pentru a exista un om care care asigură „componenta liberală”.

Alin Nica, șeful Consiliului Județean Timiș și al PNL Timiș, a precizat pentru „Adevărul” că „la conducerea Senatului, actualul premier „ar avea mai mult timp de partid și de reacții politice. Însă pe de altă parte, ar pierde contactul cu Executivul, ceea ce primarii au nevoie în teritoriu. Ei a nevoie de un om cu care să discute la Guvern”.

Lliderul PNL a completat: „Dacă merge în subordinea lui Ciolacu, în opinia publică, ar părea o subordonare față de PSD. Ceea ce nu știm dacă e foarte bine, la nivel de imagine pentru noi. Eu aș înclina să mergem pe variantă, cea cu Senatul”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”