Ce spune premierul Ciucă despre remanieri: „Actul de curaj este să faci, după care să anunți”

Ce spune premierul Ciucă despre remanieri: „Actul de curaj este să faci, după care să anunți”

Premierul Nicolae Ciucă a explicat diferența de atitudine privind remanierile față de social-democrați, argumentând că „actul de curaj nu este acela de a amenința”.

Liderii Coaliției de guvernare FOTO Arhivă

Fiind întrebat cu privire la faptul că liderii social-democrați fac mai multe remarci privind posibile remanieri, premierul Nicolae Ciucă a declarat: „Din perspectiva mea, actul de curaj nu este acela de a amenința pe cineva că faci și să nu se întâmple nimic, actul de curaj este să faci, după care să anunți. Când voi lua decizia o voi anunța”, a spus premierul Ciucă.

Remanierea, atributul premierului

După ce șeful PSD, Marcel Ciolacu a declarat că se impune o remaniere, Nicolae Ciucă a susținut că acesta este atributul premierului.

„Sigur, avem responsabilitatea coaliţiei şi suntem lideri ai partidelor din coaliţie, iar în calitate de premier am să-mi asum această responsabilitate şi, desigur, voi avea discuţii cu fiecare dintre liderii partidelor din coaliţie şi atunci când va fi cazul şi dacă va fi cazul, vom proceda la remaniere”, a afirmat Ciucă atunci

Chestionat cu părivire la o eventuală cedare a Ministerului Energiei către PSD, premierul Ciucă a spus că nu crede că este momentul oportun pentru astfel de discuţii, „în condiţiile în care ne aflăm în plin proces de analiză a ceea ce facem astfel încât să avem un plan coerent pentru iarna 2022-2023”.

Ciolacu: „Se impune o remaniere până la finalul anului”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a arătat că vrea ca Nicolae Ciucă să schimbe strategia cu miniștrii din Guvern, iar până la finalul anului să existe o remaniere, pentru a-i îndepărta pe demnitarii ineficienți.

Liderul PSD nu a negat că ar putea reveni în Guvern și Mihai Tudose. „Dacă eu și colegii îi vom cere, Mihai e un om cu multă experiență. A fost ministru la Economie, a fost prim-ministru, e un om care ia decizii, cum știți”, a susținut Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că atributul demiterii e al premierului, cu toate că presiunea e mare pe Nicolae Ciucă: „Atributul schimbării este al prim-ministrului. El vine în coaliție și propune sau nu acest lucru. Eu nu ii cer prim-ministrului să schimbe miniștri. Eu încerc cu el să gasim cele mai bune soluții”.

Virgil Popescu sau Vasile Dîncu

Liderul PSD a susținut că nimeni nu are ceva personal cu Virgil Popescu, cu toate că luările de poziție îl contrazic. „Nu are nimeni nimic personal cu el sau numai cu el. În schimb, hai să începem cu adevarul: PSD a hotărât intrarea la guvernare dupa doi ani de guvernari de dreapta, când s-au întamplat lucruri care au efecte acum”, a susținut Ciolacu într-o conferință de presă.

Pe de altă parte, liderul PSD ar vrea îndepărtarea lui Vasile Dîncu de la Apărare, dar doar dacă și liberalii renunță la un nume greu.

Potrivit unor surse din conducerea PNL, Nicolae Ciucă nu vrea să demită niciun ministru până la evaluarea din iarnă.

Remanierea miniștrilor este una din principalele probleme ale actualei Coaliții. În timp ce PSD l-ar vrea îndepărtat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, liberalii sunt nemulțumiți de Marius Budăi, potrivit informațiilor „Adevărul”.

Budăi, anunț fără discuții în Coaliție

Ministrul Muncii a anunțat mărirea pensiilor și salariilor propuneri care nu au fost încă discutate în Coaliție și care au un impact bugetar considerabil, doar în cazul pensiilor fiind 11 de miliarde de lei.

Ulterior, premierul Nicolae Ciucă, a catalogat anunțul făcut de ministru drept o declarație politică. „Nu am discutat în Coaliție, nu avem încă proiectul de buget pentru anul 2023, nu pot să răspund cu da sau nu”, a susținut Ciucă într-o conferință de presă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...