Ce spune premierul despre posibilitatea revenirii la restricții

Ce spune premierul despre posibilitatea revenirii la restricții

Premierul a explicat că nu există în prezent posibilitatea revenirii la restricțiile impuse până acum de pandemia de Covid-19, precizând însă că Executivul este pregătit pentru o astfel de decizie.

Guvernul nu exclude posibilitatea revenirii la restricții FOTO Arhivă

Întrebat cu privire la posibilitatea revenirii la impunerea de restricții în cazul în care situația pandemică o va impune, premierul Nicolae Ciucă a precizat că acest subiect a fost discutat în cadrul analizelor desfășurate înainte de începerea anului de învăţământ 2022-2023, însă situuația din prezent nu prezice o astfel de decizie.

„Aşa cum avem datele în momentul de faţă, nu există acest parcurs astfel încât să revenim la învăţământul online”, a spus Nicolae Ciucă.

„Concluzia celor doi ani de pandemie: Nu trebuie să ajungem în situația revenirii la învățământul online”

Premierul a precizat însă că niciodată nu zicem „niciodată”, subliniind că Executivul este pregătit, iar concluzia celor doi ani de pandemie este aceea că nu trebuie să se mai ajungă în situația revenirii la învățământul online.

„Suntem pregătiți ca, probabil punctual şi specific, să fim în măsură să luăm şi o astfel de decizie, dar concluziile după doi ani de zile de pandemie în care învăţământul nu s-a desfăşurat aşa cum este firesc ne determină să luăm măsurile de precauţie astfel încât să nu mai lăsăm să ajungem în situaţia în care să revenim în online”, a mai precizat Ciucă.

Astfel, potrivit premierului, „trebuie să pregătim sistemul de învăţământ, trebuie să avem un suport tehnic şi tehnologic pentru tot ceea ce înseamnă partea de modernizare a sistemului de educaţie din România”.

Șeful Guvernului a mai explicat că „trebuie să existe şi această posibilitate”, dar liderii guvernamentali nu doresc un astfel de deznodământ.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...