Ce spune un general american despre posibilitatea ca Putin să utilizeze arme nucleare tactice

Ce spune un general american despre posibilitatea ca Putin să utilizeze arme nucleare tactice

Fostul comandant al trupelor SUA în Europa, generalul în rezervă Ben Hodges, a afirmat că este puțin probabil ca președintele rus Vladimir Putin să hotărască utilizarea unei arme nucleare tactice.

Hodges afirmă că este puțin probabil ca Putin să folosească arme nucleare. FOTO Shutterstock -Arhivă

Declarația sa vine în situația în care există voci care spun că Rusia ar putea recurge la o asemenea variantă în condițiile în care forțele ruse par să aibă probleme în fața contraofensivei lansate de ucraineni.

Un general american în retragere, pe numele său Barry R. McCaffrey, a scris pe Twitter că „este clar că există pericolul unei lovituri nucleare tactice din partea unui Putin disperat”.

Greu de imaginat care ar fi ținta. Un oraș din Ucraina? O unitate militară din Ucraina?”, a mai scris McCaffrey.

Hodges a răspuns că „Există riscul ca Kremlinul să folosească o bombă nucleară în această situație, dar cred că este puțin probabil”.

Nu există niciun avantaj real pe câmpul de luptă care să fie obținut astfel, ar fi imposibil ca SUA să stea deoparte/ să nu răspundă și nu cred că Putin sau cei mai apropiați consilieri ai săi sunt sinucigași”, a declarat fostul comandant al trupelor SUA în Europa.

În aceeași ordine de idei, Hodges a răspuns unui alt utilizator al aceleiași rețele de socializare, care i-a solicitat să ofere mai multe amănunte despre un posibil răspuns al SUA la utilizarea unei arme nucleare tactice de către regimul liderului de la Kremlin.

SUA ar răspunde la folosirea de către Rusia a unei bombe nucleare, deoarece China, Coreea de Nord și Iranul sunt cu ochii pe noi. Dacă nu răspundem, atunci ei vor fi mai îndrăzneți. Răspunsul nu ar fi neapărat nuclear. Există o mulțime de opțiuni în Ucraina /în jurul Ucrainei pe care Kremlinul nu le-ar putea contracara. Ei știu acest lucru. De aceea cred că este puțin probabil”, a afirmat Hodges.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro