Ce sunt micro-dronele de recunoaștere Black Hornet pe care urmează să le primească Ucraina VIDEO

Ce sunt micro-dronele de recunoaștere Black Hornet pe care urmează să le primească Ucraina VIDEO

Marea Britanie și Norvegia vor furniza Ucrainei câteva sute de micro-drone Black Hornet în cadrul unui pachet de asistență militară anunțat recent premierul Boris Johnson.

Ucraina primește drone Black Hornet de la Marea Britanie și Norvegia FOTO EPA-EFE

Ucraina va primi 840 de micro-drone de recunoaștere Black Hornet produse în Norvegia, finanțate de Marea Britanie și Norvegia în cadrul unui pachet de ajutor militar în valoare de 63 de milioane de dolari. Cele 840 de micro-drone costă nouă milioane de dolari.

Sistemul poate fi purtat de forțele terestre și constă într-un kit cântărind 1,3 kg ce cuprinde un sistem de control, un ecran și două drone.

O micro-dronă Black Hornet are un timp de zbor de circa 25 de minute și cântărește doar 33 de grame. Dronele au capacitatea să zboare fără a fi detectate sau auzite și pot transmite imagini de mică rezoluție de la 2 kilometri distanță. Dronele sunt concepute pentru luptele din zonele urbane și sunt stabile în fața unor rafale de vânt de circa 28 de kilometri pe oră.

Micro-drona Black Hornet este ”extrem de ușoară, aproape silențioasă, are o durată de zbor de până la 25 de minute, încape în buzunar, este testată în luptă și transmite operatorului imagini video live și imagini fixe HD”, se arată pe site-ul producătorului.

Aceste drone pot fi folosite cu succes de către forțele speciale în luptele de gherilă.

În cadrul aceluiași pachet militar, Ucraina va primi și sistemul anti-dronă portabil Nightfighter produs de British SteelRock Technologies, care poate veni în sprijinul unităților de artilerie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale