Ce țeapă! Judecătoarea PSD, de râsul internetului după ce președintele a lăsat-o șomeră!

Ce țeapă! Judecătoarea PSD, de râsul internetului după ce președintele a lăsat-o șomeră!

Ce țeapă! Judecătoarea PSD, de râsul internetului după ce președintele a lăsat-o șomeră!

Avalansa de glume pe Facebook dupa ce Klaus Iohannis a respins categorig propunerea Vioricai Dancila ca Dana Garbovan sa fie ministru al Justitiei. Numerosi jurnalisti si analisti o ironizeaza pe fosta judecatoare. Garbovan a demisionat din magistratura, sperand ca va fi numita ministru.

„Doamna Garbovan tocmai a ramas somera. Sper ca are varsta de pensionare”, spune ironic jurnalistul Mircea Marian.

„In locul lui Iohannis, daca tot a respins propunerile de ministri, in seara asta as semna revocarea din functia de judecator a Danei Girbovan, apoi as astepta cererea domniei sale de reprimire in magistratura aprobata de Savonea, pardon, Sectia pentru judecatori a CSM, dar as semna decretul de numire prin noiembrie. De ce? Asa, de al dracului”, scrie Virgul Burla, jurnalist de investigatii.

„Eu zic sa clipeasca de doua ori doamna Girbovan, ca sa o salveze Savonea. Cat se mai poate, ca in curand nu o sa se mai poata nimic cu mafiuta. (…) Domnule, cum e viata asta. Acum ai un serviciu ok, salariul bunicel vine lunar pe card, te iubeste si mafiuta, te asteapta si pensia speciala de magistrat. Si, pac!, iti apare o proasta in cale si nu mai ai nimic. Of”, noteaza Ramona Ursu.

„Cred ca doamna Girbovan scrie acum o cerere de reprimire in magistratura”, se amuza Emilian Isaila.

Sociologul Sebastian Lazaroiu: „Partea buna e ca Garbovan se poate inscrie in PSD, la vedere”.

„Fosta judecatoare a ajuns acum fost viitor ministru. La Lia Savonea a durat 30 de secunde, cu Klaus Iohannis cam un minut. Dana Girbovan, un CV repede, circula vestea ca europarlamentarul PSD Chris Terhes cauta o sefa peste secretarele lui de la Bruxelles!”, scrie si jurnalistul Ionel Stoica.

Iohannis a anuntat miercuri ca respinge toate propunerile lui Dancila.

„Resping propunerea pentru ministrul justitiei. Nu voi tolera sa fie ignorat votul dat in 26 mai, cand s-a blocat prin votul romanilor programul PSD si ALDE de a destructura justitia, de a opri lupta anticoruptie si de a baroniza total Romania. PSD si ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea institutiilor si nu voi tolera propuneri care sunt total impotriva valorilor democratice in care cred majoritatea romanilor si in care cred si eu”, a spus Iohannis, referindu-se la Garbovan.

 Dana Gîrbovan își retrage demisia din magistratură/ ”Jocurile și calculele politice se dovedesc mai importante decât soluțiile reale pentru justiție”

 Dana Gîrbovan a anunțat că își retrage demisia din magistratură după ce președintele Klaus Iohannis a respins propunerile de miniștri făcute de premierul Dăncilă. Într-o postare pe Facebook, Gîrbovan susține că refuzul desemnării sale ca ministru al Justiției arată că justiția este privită în continuare ca armă politică, nu ca instrument pentru apărarea drepturilor cetățenilor.

 ”Mi-am înaintat demisia câătre sectia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru îmi voi retrage demisia depusă și voi cere Secției pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a scris Dana Gîrbovan. Ea a precizat că așteaptă motivarea scrisă a refuzului  președintelui  pentru a răspunde punctual acestora.

”Am acceptat aceasta propunerea de nominalizare pentru functia de ministru tehnocrat al justitiei urmarind implementarea unor obiective absolut necesare pentru readucerea justitiei la normalitate: conditii optime de munca pentru judecatori si procurori, respect pentru drepturile omului, garantii de independenta (…) Jocurile si calculele politice se dovedesc, insa, mai importante decat solutiile reale pentru justitie, de care sa beneficieze cetatenii”, a afirmat Gîrbovan.

Ea susține că nominalizarea ei pentru portofoliul Justiției a generat polemici însă fără vreo dezbatere privind soluțiile pentru sistemul judiciar.

”Propunerea numirii mele a starnit ample si vaste comentarii, multa minciuna si calomnie, insa nu am gasit nici macar o minima dezbatere, nici o propunere facute de oameni politici, jurnalisti sau comentatori, care sa contina macar o singura solutie la problemele din justitie, ce greveaza munca a mii de judecatori si procurori si afecteaza milioane de cetateni (…) S-a vazut din nou ca justitia e importanta ca arma in lupta politica, nu ca instrument esential pentru apararea drepturilor fiecarui roman”, crede magistratul.

”Justitia nu e nici a judecatorilor, nici a procurorilor, nici a ministrului de justitie, nici a presedintelui si nici a vreunei alte institutii. Justitia este garantia drepturilor fundamentale ale omului, a libertatii fiecarui cetatean, de aceea CETATEANUL trebuie sa redevina centrul interesului pentru justitie si nici un efort nu este prea mare pentru aceasta. O Romanie normala este una in care statul respecta drepturile fiecarui roman si unde justitia nu este folosita in batalii politice! In asta cred si pentru asta voi lupta in continuare!”, a mai scris judecătoarea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”