Ce teorie a lansat Ilie Năstase în cazul Halep

Ce teorie a lansat Ilie Năstase în cazul Halep

Cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) naște tot felul de teorii, mai ales din partea celor care refuză să creadă în varianta că românca ar fi luat o substanță interzisă, cu bună știință, din dorința explicită de a-și îmbunătăți capacitatea de efort.

Tocmai de aceea, începând de vineri, cele mai multe acuze l-au vizat pe antrenorul Patrick Mouratoglou (52 de ani), devenit un fel de inamic al publicului în România. Francezului i se reproșează că a reformat stafful Simonei. Și că a dus-o pe constănțeanca la Academia sa, în Franța, unde Halep ar fi primit, fără să știe, Roxadustat, substanța interzisă care i-a fost găsită în organism, la US Open.

Dincolo de această teorie, avansată de nume grele precum George Cosac (președinte FRT) și Florin Segărceanu (fostul antrenor al Simonei), Ilie Năstase a venit acum cu alta. Potrivit publicației britanice Express , „Nasty“ a insinuat că Halep e o victimă, în această poveste.

Dacă Simona era americancă, nimic n-ar fi apărut în presă despre acest caz. Absolut nimic! Știu două americance, care s-au aflat în situații similare, și cazurile lor de dopaj n-au fost mediatizate. Știu treaba asta din surse sigure din lumea tenisului. Dacă numele acelor jucătoare ar fi fost legate de cazuri de doping, sponsorii lor ar fi plecat acasă, a doua zi“, e declarația lui Năstase din Express.

Deși sursa citată nu precizează acest lucru, cel mai probabil, „Nasty“ se referă la surorile Venus și Serena Williams despre care au existat suspiciuni de dopaj, de-a lungul anilor. Niciodată însă aceste suspiciuni n-au fost confirmate de teste pozitive, așa cum se întâmplă acum în cazul Simonei Halep.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante