Ce tip de locuințe vor fi la mare căutare în 2024. Cum văd experții evoluția pieței imobiliare

Ce tip de locuințe vor fi la mare căutare în 2024. Cum văd experții evoluția pieței imobiliare

Românii continuă să cumpere locuințe, iar anul 2023 a fost unul extrem de bun din acest punct de vedere. Astfel, foarte multe persoane au achiziționat apartamente sau case, chiar dacă au făcut acest lucru prin intermediul unor credite.

Chei apartament SURSĂ Arhiva Adevărul

Conform specialiștilor în imobiliare, trendul se va menține și pe parcursul anului 2024 , când vor fi la mare căutare anumite tipuri de apartamente.

Ce locuinţe vor fi la mare căutare în 2024

Consilierii imobiliari susţin că, în 2024, românii vor continua să achiziţioneze apartamente mici, ca investiţie. Astfel, locuinţele cu suprafeţe cuprinse între 40 şi 50 de metri pătraţi vor fi la mare căutare.

,,Românii nu s-au ferit să cumpere locuințe în 2023 și nu se vor feri nici în 2024. Avem deja foarte multe solicitări, clienți pentru diverse apartamente sau case care încă sunt în construcție. Observăm, încă de la finalul acestui an, că foarte mulți clienți au început să își îndrepte atenția către locuințe mai mici. De multe ori, aceștia cumpără apartamente cu o cameră sau două, la prețuri mai reduse, ca investiție, pentru a le oferi spre închiriere. Acest trend se va menține și în 2024 și trebuie menționat că, în acest caz, vorbim despre foarte mulți clienți veniți din străinătate, români care lucrează în alte țări", a precizat Andrei Vornicu, consilier imobiliar din Iași.

Cash sau credit? Cum au cumpărat românii în 2023

Conform specialiştilor în imobiliare, cei mai mulţi dintre români au achiziţionat locuinţe în 2023 cu ajutorul creditelor imobiliare. Cu toate acestea, există şi multe persoane care au ales plata cash.

,,Cei mai mulţi clienţi achiziţioneză apartamente sau case pentru uz propriu. Astfel, o mare parte face acest lucru cu ajutorul creditelor imobiliare. Cu toate acestea, există şi multe persoane care lucrează în străinătate şi aleg să investească în locuinţe pe care, ulterior, le oferă spre închiriere. De multe ori, aceste persoane, întoarse în ţară, optează pentru plata cash. Dar, în general, cele mai multe persoane care trec pragul agenţiilor imobiliare optează pentru achiziţionarea unei locuinţe cu ajutorul unui credit", a adăugat conselierul imobiliar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat