Ce umilință! Dragnea a ajuns să fie „demolat” de Codrin Ștefănescu

Ce umilință! Dragnea a ajuns să fie „demolat” de Codrin Ștefănescu

Secretarul general al Alianţei Pentru Patrie, Codrin Ştefănescu, a explicat vineri, 26 august, motivele care au dus la ruptura de Liviu Dragnea.

Considerat mult timp un apropiat al lui Dragnea, Ștefănescu spune acum că fostul lider al PSD este ”un mic monstru”, acuzându-l de legături cu ”statul paralel”.

Mesajul de astăzi al lui Ștefănescu:

E timpul să va explic motivul relației mele tensionate cu Liviu Dragnea! Și să vă cer iertare, in mod public, pentru că in ultimii ani am susținut și am spălat de păcate vechi și noi, un mic monstru! Dar am sperat că acest om se va schimba radical, va ieși din siajul sistemului coldisto-securist in care s-a bălăcit cu maximă plăcere, că va renunța la minciuni, la maniera lui toxică de a-și “înjunghia” politic, pe la spate, aliații, camarazii, oamenii nevinovați! M-am înșelat! Și asta o spun eu, rāspicat si clar, eu cel care i-am stat alături când era abandonat de toți. Unii au avut dreptate să o facă, recunosc si asta!

I-am iertat lui Dragnea toate derapajele si toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor. Toate! Oricât de grave au fost! Alții nu-l iartă nici azi si in mod sigur au dreptate. Eu, totuși, am făcut-o!

1. I-am iertat lui Dragnea participarea sa activă la întrunirile șefilor sistemului toxic. I-am iertat mesele, chefurile si șprițurile cu Maior, Coldea, Kovesi si alții. La modul in care s-a gudurat pe lângă aceste personaje, la tăieri de porci cu ei, in casele lor conspirative, la cadourile in Opus One către Coldea, la poziția ghiocelului adoptată de el in fața acestor demoni. Asta, in timp ce eu, Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Liviu Pop, Orlando Teodorovici, Liviu Plesoianu, spărgeam ecranele televizoarelor in lupta noastră ÎMPOTRIVA acestui sistem nenorocit! In timp ce noi vorbeam de abuzuri, de protocoale secrete între Parchete si SRI, despre dosare fabricate la comandă, despre anchete si arestări dirijate tocmai din acest cerc ocult. In care el era prezent!

2. I-am iertat lui Dragnea prezenta la întrunirile ale acestui grup, atunci când se luau hotărâri privind anchetarea, arestarea sau hărțuirea unor oameni. Ponta recunoaște asta public, Ponta e și cel care a publicat si pozele lui Dragnea de la aceste întâlniri! Pentru ca si el era acolo. L-am iertat si am încercat să explic public că a fost nevoit să fie prezent. Am încercat să-i spăl imaginea, să găsesc scuze sau explicații plauzibile și logice pentru asta, si am greșit. Nu trebuia să o fac!

3. L-am iertat pe Dragnea când a încercat să mā mazilească pentru ca știam prea multe, sau pentru ca in mod direct sau indirect i-au cerut-o șefii lui din acest grup. L-am iertat când mi-a boicotat botezul copilului meu, pentru ca eram dusmanul înverșunat al sistemului pe care el îl deservea, pentru ca am îndrăznit sa-l pun nasul copilului pe Adrian Nastase, pentru ca trebuia sa dispar. Botezul copilului, oameni buni, un prunc nevinovat!!! Și a făcut asta cu înverșunare, cu ură, dând ordine directe sau indirecte privind sabotarea de către vechii colegi din PSD a acestui eveniment unic in viața mea. Lucru pe care mi l-au recunoscut clar foștii lui tovarăși de vânătoare, adică puciștii lui din trecut! Azi, copilul meu ii spune “unchiul’ Liviu”, iar el incā nu si-a cerut iertare nici lui și nici mie pentru asta. Se uită, sau mă rog, se uita, in ochii lui Răducu, cu aceeași seninătate si nepăsare. Eu l-am iertat si pentru asta!

De multe l-am iertat si o sa va povestesc in timp de câte.

Doi ani i-am stat alāturi cât a fost închis. Executat tot de ai lui, ca să știți exact! Doi ani in care l-am dat exemplu pozitiv, am găsit explicații publice la tv pentru cele de mai sus, am “aruncat” pe el toate cele bune si am omis sa răspund la cele rele. Doi ani in care am luat sute de mii de înjurături pentru el, doi ani in care am fost amenințat, presat, îndosariat! Și n-am dat înapoi! Pentru ca de acolo, din închisoare, unde mergeam regulat sa-l vizitez, mi-a garantat/jurat/ asigurat ca se va schimba. Și ca a luat o mare țeapă de la tovarășii lui din sistemul coldist. M-a mințit!

Iar voi, cei care mă criticati ca mā dezic de Dragnea, nu ați fost cu mine nici in luptele cu acest sistem toxic, nici la închisoare la el si nici vânați ca mine de acești ticăloși. Eu am publicat adresa lui de la penitenciar, nu voi! Eu m-am bătut in spațiul public cu toți hastagii, sorosistii și marxiști, nu voi! Voi doar credeți ca poza voastră langa Dragnea o să vă facă brusc consilier,primari sau parlamentari. Si pentru asta renuntati la tot: prietenii, camarazi, patriotism, adevăr, dreptate! Doar in interesul vostru meschin de-a ocupa o functie vremelnică undeva! Ca lumea e proastă si va vota! Vă înșelați! Oamenii stiu adevarul, dar i-au mai dat o șansa pentru că un om ca mine a ținut steagul sus, torța sus, și a garantat că a devenit un om bun. Nu voi!

Iar voi, cei din gruparea coldist-securistă, cei care mă înjurați la ordin de sus, vă spun următoarele: APP nu e partidul voastru! APP înseamnă românism, nu securism! APP înseamnă toți acei români abuzați, hārtuiti, vânați, anchetați si distruși tocmai de sistemul vostru! APP e vocea tuturor românilor batjocoriți și călcați in picioare chiar și azi! APP nu va susține la prezidențiale un “iepuraș” al vostru gen Dragnea, pentru ca voi să faceți loc in turul 2 cui ați stabilit exact!

Eu am vrut ca APP să susțină un român independent, civil, hotărât si curajos, neșantajabil si in primul rând de caracter. I-am dat această șansă lui Dragnea, dar in condițiile de mai sus!

Și, in final, ii pun câteva intrebāri lui Liviu Dragnea, solicitându-i sa răspundă public!

In cele 11 luni de când eu am înființat APP, in cele 11 luni de când nu te implici deloc, stai numai prin vacante, ba cu probleme sau nu răspunzi la nici un telefon, de câte ori te-ai întâlnit cu vechii tăi tovarăși din grupul coldist-securist, inclusiv cu șeful de grup? Unde, de ce, ce ați discutat? Te-ai văzut tot in secret și cu persoane din grupul Predoiu - fost Adj al SIE? De ce, care a fost subiectul? Este adevărat, așa cum se aude chiar și in zona media, că te au la mână ăștia? Ca acționezi la ordin, timorat și supus?

Si acum gata, treceti la critici și înjurături. Mai urmează să scriu, cerându-mi permanent, de fiecare dată, scuze românilor adevărați, pentru greșeala de-a crede in schimbarea radicală a unui scorpion.

Sunt Codrin Stefanescu, civil și prezent pe baricade in 89, singurul om care l-a mai suportat pe Dragnea, care i-a mai oferit încredere, o platformă, o mână întinsă, o nouă șansă! Și care a fost, din nou, “înjunghiat” cu mult cinism! Probabil, la ordin! Dar a fost pentru ultima dată!

Schimbul de „mesaje” dintre cei doi a început miercuri

Astfel, miercuri, Liviu Dragnea trimitea pe grupul watsapp cu preşedinţii filialelor judeţene APP, următorul mesaj:

„Vă salut!

O să fie un mesaj mai lung, dar vă îndemn să-l citiţi pe tot.

M-am hotărât să scriu lucrurile de mai jos după ce am aflat că a început Codrin să sune în judeţe spunând că „APP trebuie să se rupă de Dragnea pentru ca e ghidonat de servicii” şi de asemenea că: „va schimba rapid preşedinţii de la MH,GR,TR,SB,MM etc, cei care-l susţin pe Dragnea”.

Din păcate s-a ajuns unde i-am zis de câteva luni că se va ajunge şi anume, că el va fi influențat şi implicit partidul controlat, de caţiva oameni cu bani, care n-au nicio legătura cu suveranitatea şi patriotismul. Personaje care au venit lângă Codrin cu un singur scop: cum- necum APP să ia 5% la alegeri şi ei să înceapă să negocieze voturile din Parlament pentru avantaje de bussines.

N-aveam cum să fiu de acord cu o astfel de abordare!

Am avut multe discuţii cu Codrin despre direcţia în care duce partidul. Degeaba! Argumentele mele n-au avut nicio valoare în faţa influenţei otrăvite a oamenilor din jurul lui.


Încet, încet APP devine un vehicul politic pentru un grup de oameni de afaceri şi efectele se văd în sondaje, în cele reale nu în poveşti de adormit.

La CEx, auzeam în stânga mea, în clinchet de pahare, cum se discuta că vor fi schimbaţi nişte preşedinţi pentru că au început să aibă idei proprii!!!

De ce s-a ajuns aici? Pentru că de la înfiinţare până acum, în APP nicio decizie nu s-a luat prin vot. Ci între doi-trei inși la un pahar de vorba.

Şi mă refer în special la numiri şi demiteri stabilite de la centru. De asemenea, se aude din ce în ce mai mult prin Bucureşti despre bani ceruţi pentru candidaturi la parlament şi primării. Zvonurile astea au început să ajungă şi la oameni care normal că se depărtează de APP.

Chefuri la zile de naştere la care vine poliţia chemata de vecini, poze postate pe fbook de la aceste petreceri etc, toate nu fac decât să scadă încrederea că APP ar putea fi o alternativă.

În ceea ce priveşte funcţionarea interna a partidului, când lipseţte votul, lipseşte democraţia interna şi se instalează bunul plac discreţionar. Pe calea asta, finalul va fi unul singur: dispariţia politică a unui partid care a început ca o speranţă pentru mulţi romani.

Î-l rog pentru ultima oara pe Codrin să se rupă de aceste personaje din jurul lui care-l vor distruge până la urma şi ca sănătate şi ca om politic, să reluam acţiunea politică din punctul de dinaintea apariţiei acestor indivizi şi să încercam să reconstruim sănătos şi sincer alternativa politică care ar putea salva ţara. Dacă nu accepta înseamnă că ori nu mai poate percepe realitatea falsă în care este înfăşurat, ori nu se mai poate rupe de ei.

Despre afirmaţia că eu sunt ghidonat de servicii nu am ce să spun pentru că numai nişte idioţi ar putea crede aşa ceva. Este exact tipul de afirmaţie USR-ista: acuzație fără nicio logică şi nebazata pe nimic.

În final, vă transmit că eu merg înainte şi voi continua să promovez ideile şi principiile în care cred şi pentru care am plătit cu libertatea.

Cu sau fără sprijinul APP”.

Replica lui Codrin Ştefănescu nu a întârziat

„Dragi colegi! Colegi de suferință, implicare și organizare din ultimele 11 luni de când am înființat APP! Nu am scris până acum, am așteptat cu calm reacțiile voastre după întâlnirea de la Bacău. Înțeleg că unii, așa din proprie inițiativa, au propus un alt Cex, după 3 zile de la Cex. Total de acord. Înainte de a discuta asta, vreau să reamintesc câteva lucruri: muncesc 16 ore/ zi ptr. acest partid. Mi-am pus în funcțiune toate conexiunile, prietenii, relațiile, vechi oameni de valoare. Că să fim puternici și să reușim. Alături de voi am creat organizații, structuri, comunicare publică. În fiecare seară îmi aloc timp ptr. televiziuni locale, presă, discuții cu jurnaliști care pot să vb de noi și să ne ajute. Nu am avut vacanță, sâmbătă și duminică când am voie să stau cu fiul meu, l-am luat după mine la nunți, întâlniri, protocoale. Nu am avut vacanță și nici timp de respirat. Am demonstrat și vouă, dar și adversarilor că sunt un redutabil organizator. Și fără modestie: cel mai bun! Nu am lăsat pe nimeni în urmă în viață mea și am recuperat în mod constant oameni valoroși, care au fost abandonați de colegii lor, lideri sau camarazi. Am demonstrat public, ÎNTOTDEAUNA, că sunt ferm, că nu dau înapoi și îmi susțîn tovarășii de drum. Așa cum o fac și astăzi. Despre Liviu Dragnea acum: i-am stat alături în momentele în care a fost trădat, țintă de “ucis” sau abandonat de toți! Pentru asta am fost amenințat, eu și copiii mei, șantajat, presat, indosariat! Nu știu unde erau unii în acele momente, eu am fost! Am ținut steagul sus 2 ani și 2 luni, în presă, la tv, interviuri, în public, totul ptr camaradul Liviu! I-am iertat lui Liviu, în lungă perioada a relațiilor noastre, absolut tot: faptul că luptăm împotriva abuzurilor unui sistem opresiv( alături de Olguța, Șerban Nicilae, Pleșoianu), în timp ce el lua masă cu Kovesi, Maior și Coldea! L-am iertat în momentul alegerii lui că președinte PSD, susținut imens de mine, în momentul în care era stabilit de SRI să fie președinte Zgonea. Și l-am iertat că secretar general l-a numit pe Neacșu, nu pe mine, Neacșu care s-a demonstrat a fi șeful puciului de mai târziu. L-am iertat când mi-a boicotat botezul copilului meu, pe motive neînțelese, dar probabil ptr faptul că l-am ales pe Adrian Năstase nas. L-am iertat pentru toate cele pe care mi le-a făcut, iar la puciul împotriva lui organizat de frații lui, i-am fost alături, public, direct, curajos, până am învins. Folosindu-mi atunci toată autoritatea publică, internă în partid, toți prietenii care mă susțineau necondiționat! I-am fost alături cât a fost închis, am fost singurul, indiferent câți dușmani mi-am creat. Pentru că eu sunt puternic, pentru că știu ce pot, pentru că sunt demn și pentru că eu merg până la capăt! În aceste 11 luni am aștepta că Liviu, camaradul meu, să se implice major în acest proiect, așa cum am făcut eu. M-am săturat să fiu “înjunghiat” permanent și eu să tot tac. Că să fim bine înțeleși. Mâine la BPN nu urmă să schimb nici un președinte, nu am făcut-o nici până acum când eu v-am ales. Dar peste mizeriile spuse, peste cuvintele de la Cex, peste lașitatea unora, chiar nu vreau să trec! Nu vreau și punct. Este posibil că în viitorul apropiat să mă găsesc o cale cu Liviu, așa cum am făcut-o fiind adversari în lungul relațiilor noastre de-a lungul anilor, amândoi suntem de cremene și în momente de mare cumpăna am colaborat. Eu nu am greșit nimănui, poate că am greșit în decizia mea privind unii oameni. APP este tot ce mi-am dorit în anii în care am luptat împotriva unui sistem toxic, împotriva abuzurilor, împotriva fricii! APP este o stare de spirit comună! La care au aderat medici, profesori, muncitori, antrprenori, etc și etc. APP este vocea deznadejdei a milioane de români călcați în picioare de o coaliție mizerabilă! APP suntem noi toți! Am creat acest partid cu durere, emoție, speranța. Dar sunt profund dezamăgit de ceea ce s-a petrecut, de reacțiile a 4 dintre voi, de modul total greșit în care am fost călcat în picioare pe nedrept, nejustificat și ilogic. Sunt Codrin Ștefănescu care nu va candida nici la Senat, nici la Camera, nu va intră la guvern că ministru, că întotdeauna! Asta o să o faceți voi! Și veți ajunge acolo pe muncă voastră, a mea, a celor implicați la centru, fără că eu să beneficiez de asta. Sunt un exemplu și ptr cei mai înverșunați dușmani: nu am căutat funcții, nu am dorit în guvern, nu am acceptat poziții în consiliile unor mari companii de stat, nu am vrut poziție pe liste! Dar am avut un cuvânt greu de spus la toate de mai sus și cred că voi mai avea! Toate aceste lucruri, unii dintre voi, puțini e drept, nu le-ați luat in considerare. E timpul să o faceți acum!


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată