Ce vedem sâmbătă la Bucharest International Air Show 2023. Avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene, acrobație și The Flying Bulls

Ce vedem sâmbătă la Bucharest International Air Show 2023. Avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene, acrobație și The Flying Bulls

Cea de-a XIII-a ediție a celui mai mare spectacol aerian din România – Bucharest International Air Show (BIAS) se va desfășura sâmbătă, 26 august 2023, începând cu ora 10.00, la Aeroportul Internațional București Băneasa – „Aurel Vlaicu”.

Spectatorii sunt așteptați la Romaero

Piloții militari români vor prezenta evoluţii aeriene cu aeronave F-16 Fighting Falcon , IAR-99 Șoim, IAR-99 STANDARD, aeronave de transport C-27J Spartan, C-130 Hercules, AN-26, aeronave școală IAK-52, cu elicoptere IAR-330 şi IAR-316 B, dar şi lansări de paraşutişti, pentru a arăta publicului larg modul în care Forțele Aeriene Române își mențin standardele ridicate de pregătire și profesionalism.

Aerinavele F-16 Fighting Falcon vor face show în Capitală

Aerinavele F-16 Fighting Falcon vor face show în Capitală

În cadrul expoziției statice vor fi expuse aeronave MiG-21 LanceR, F-16 Fighting Falcon, IAR-99 ŞOIM, C-27J Spartan, AN-30, elicoptere IAR 330, un radar de joasă/medie altitudine TPS-79R, o instalaţie de lansare a rachetelor sol-aer HAWK, o instalaţie de lansare rachete M903/PATRIOT şi o autospecială EOD. Elementul de noutate îl constituie prezenţa simulatorului de MiG-21 LanceR, care va fi amplasat alături de simulatoarele de IAK-52 şi de simulatorul de zbor instrumental, la standul de prezentare a ofertei educaţionale a Forțelor Aeriene Române.

La invitația Statului Major al Forțelor Aeriene, la BIAS 23 vor participa militari din forțele aeriene din Germania, Olanda, Regatul Haşemit al Iordaniei, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Statele Unite ale Americii, care vor prezenta tehnica din dotare, în expoziție statică, sau în cadrul evoluţiilor aeriene.

La BIAS se întorc și celebrii The Flying Bulls cu spectaculoasele avioane din cel de-al Doilea Război Mondial. Este vorba de un Chance Vought F4U Corsair (care are nevoie de aproape 40 de ore de întreținere pentru fiecare oră de zbor), un bombardier B 25 Mitchell, un spectaculos Lockheed P-38 Lightning, dar și de un T28 Trojan care a avut nevoie de 8 ani de restaurare pentru a fi readus la zbor.

Un bombartier american va zbura deasupra Capitalei

Un bombartier american va zbura deasupra Capitalei

Show vor face și formațiile de acobație „Hawks of Romania” și „Iacării Acrobați” care vor fi acompaniate de irepetabilul Jurgis Kairys. „Ce-ar fi BIAS fără Jurgis, fără amețitoarele șiruri de tonouri în urcare, fără «Cobra» și fără «atârnarea» în elice pentru zeci de secunde, fără «Roata lui Kairys» și fără «Micul Loop»?!”, au transmis organizatorii.

PROGRAM BIAS 2023-vineri

image

PROGRAM BIAS 2023-sâmbătă

image

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat