Cea mai bătrână broască țestoasă din lume a împlinit de curând vârsta de 190 de ani

Cea mai bătrână broască țestoasă din lume a împlinit de curând vârsta de 190 de ani

Cea mai bătrână broască țestoasă din lume, Jonathan – care trăiește pe Insula Sfânta Elena, situată în mijlocul Oceanului Atlantic de Sud - a împlinit de curând vârsta de 190 de ani.

Jonathan, cea mai bătrână țestoasă din lume Foto AFP

Deși vârsta este estimată, măsurătorile cochiliei documentate dintr-o fotografie făcută la scurt timp după sosirea sa pe insula Sfânta Elena, arată că era pe deplin matur și avea cel puțin 50 de ani în 1882, când a sosit în Seychelles.

„Când te gândești că a eclozat în 1832 – epoca georgiană – Doamne, câte schimbări în lume” de atunci, se gândește Joe Hollins, veterinarul pensionar de pe insulă care are grijă de broasca țestoasă. „Războaie mondiale, ascensiunea și căderea Imperiului Britanic, guvernatori succesivi, regi și regine!”, enumeră el.

La începutul anului 2022, Jonathan a obținut titlul Guinness World Records pentru cel mai bătrân animal terestru viu din lume și, în această lună, a fost numit și cea mai bătrână broască țestoasă care a existat vreodată.

Jonathan conviețuiește alături de trei țestoase mult mai tinere decât el: David, Emma și Fred.

„Este un privilegiu să poți avea grijă de acest animal magnific.”, a mai spus Hollins.

Jonathan este orb și nu are simțul mirosului, dar are auzul intact Foto AFP

Jonathan este orb și nu are simțul mirosului, dar are auzul intact Foto AFP

Pentru a sărbători cea de-a 190-a aniversare, locuitorii din întreaga insulă se vor reuni vineri pentru a-l aniversa pe Jonathan timp de trei zile, la o petrecere ce va avea loc la Casa Guvernatorului și care va cuprinde momente menite să celebreze viața lui Jonathan, cu imagini și mesaje de la cei care l-au vizitat de-a lungul anilor.

Evenimentul va fi transmis în direct online de la Plantation House, astfel încât oricine din întreaga lume să poată urmări.

La petrecere Jonathan, care este orb și nu are simțul mirosului, dar are auzul intact, va primi și un „tort aniversar” – făcut în întregime din alimentele sale preferate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...