Cea mai delicioasă pizza făcută acasă. Blatul din cartofi îi dă o textură aparte

Cea mai delicioasă pizza făcută acasă. Blatul din cartofi îi dă o textură aparte

Fie că ai musafiri sau nu ai mult timp la dispoziție pentru a pregăti mâncăruri sofisticate, pizza este varianta perfectă. Iată cum să faci cea mai bună pizza cu blat din cartofi.

Rețetă delicioasă de pizza. foto shutterstock (Arhivă)

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 100 g brânză Galbanino

Mod de preparare:

Primul pas este reprezentat de pregătirea ingredientelor. Astfel, începe prin a îndepărta coaja morcovului și dă-l prin răzătoare. Ulterior, t rebuie să tai fâșii ardeiul roșu, iar roșia trebuie feliată . În continuare, toacă mărunt ceapa și pătrunjelul, iar apoi trebuie să dai prin răzătoare și brânza Galbanino, conform Știridiaspora .

După ce ai curățat cartofii de coajă, trebuie să-i dai pe răzătoare într-o strecurătoare așezată deasupra unui bol. Umezește cartofii cu apă.

Adaugă într-un bol morcovul, ceapa, cartofii, sarea, oregano și piperul și amestecă cu o lingură de lemn. Într-un alt vas, sparge ouăle și adaugă iaurtul, uleiul de măsline și făina (cernută în prealabil) și amestecă cu un tel până când ai obținut un aluat omogen.

Transferă aluatul obținut peste cartofi și legume și amestecă cu lingura de lemn până când ingredientele s-au încorporat. Ulterior, transferă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează-l.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Bagă tava în cuptor și las-o timp de 30 de minute. Când pizza este gata, pune feliile de roșii, pepperoni și brânza și mai las-o la cuptor încă 25 de minute la aceeași temperatură.

La final, presară pătrunjelul tocat peste pizza.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?