Cea mai gustoasă rețetă pentru pomana porcului. Ingrediente secrete care fac preparatul delicios

Cea mai gustoasă rețetă pentru pomana porcului. Ingrediente secrete care fac preparatul delicios

Pomana porcului este un preparat care se gătește la ceaun din bucăți mici de carne proaspătă care se prăjesc, după ce în gospodărie are loc sacrificarea animalului. Acest fel de mâncare constă în prăjirea bucăților de carne cu tot felul de mirodenii.

Pomana porcului, o prăjeală delicioasă FOTO Shutterstock

Ingrediente:

1 kg carne de porc și macră și cu grăsime

2 bucâți mari de ceapă albă

2 lingurițe boia de ardei

sare după gust

cârnați de casă

brânză de burduf

murături preferate

mămăligă

Mod de preparare:

Se spală bucata de carne, se tamponează cu șervețele de surplusul de apă, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari, arată bucataras.ro.

Se pune pe foc o oală/cratiță din fontă să se încingă apoi se adaugă mai întâi bucățile cu grăsime . Se lasă până se rumenesc ușor și lasă untură. Se adaugă apoi restul bucăților de carne și se lasă să se călească. La un moment dat vor lăsa sos și se lasă să fiarbă în sucul propriu.

Ceapa se curăță și se taie mărunt. Se pune ceapa peste carne, se adaug și boiaua de ardei, se amestecă bine și se lasă să fiarbă în continuare cu capac. De câte ori este nevoie se adaugă câte puțină apă fierbinte și se lasă să fiarbă mai departe. Între timp se adaugă și sare după gust si se lasă să fiarbă în sos și cu sarea. Timpul de fierbere durează în funcție de cantitatea de carne.

Între timp se pune separat cârnatul la prăjit și se pregătește și mămăliga.

Când sunt toate gata făcute, se servește cu mare poftă, alături de brânza bună de burduf și de murăturile preferate.

Poftă bună!

Pe 20 decembrie se sărbătorește Ignatul

În ziua de 20 decembrie are loc tradiţionala tăiere a porcilor, ritual încărcat de semnificaţii deosebite. Sărbătoarea este cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea.

Figura Sfântului este astfel adaptată la tradițiile românilo r iar animalul sacrificat, porcul, simbol vechi al norocului, belșugului și fertilității, devine o emblemă a sărbătorii și chiar a patronului ei creștin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”