Cea mai lungă peşteră de sare din lume, descoperită în Israel

Cea mai lungă peşteră de sare din lume, descoperită în Israel

Cercetătorii israelieni au anunţat că au descoperit cea mai lungă peşteră de sare din lume, aflată în apropiere de deşertul în care, potrivit Bibliei, soţia lui Lot a fost transformată într-un stâlp de sare, informează Reuters.

Acel labirint cu lungimea de 10 kilometri de pasaje şi camere subterane din Muntele Sodom, aflat pe ţărmul Mării Moarte, a fost cartografiat timp de doi ani de experţi din nouă ţări, coordonaţi de cercetători de la Universitatea Evreiască din Ierusalim.

În timpul unei pauze de masă în peştera Malham, a dezvăluit profesorul universitar Boaz Langford, exploratorii au simţit că pastele pe care le mâncau în acel moment nu erau suficient condimentate.

Foto: (c) ABIR SULTAN / EPA


"Aşadar, am rupt pur şi simplu o bucată de sare din stâncile de acolo şi am folosit-o", a spus cercetătorul israelian.

Peştera Malham a doborât astfel recordul deţinut timp de 13 ani de Peştera Celor Trei Nuduri, o galerie de sare din Iran cu lungimea de 6.850 de metri, au precizat experţii din Israel.

Foto: (c) ABIR SULTAN / EPA


Modelată de şuvoaiele de ape pluviale care îi dizolvă suprafeţele, Peştera Malham va deveni tot mai lungă de-a lungul timpului, au adăugat ei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”