Cea mai mare creștere a cazurilor de coronavirus într-o singură zi, la nivel mondial. OMS: Suntem într-o fază nouă și periculoasă

Cea mai mare creștere a cazurilor de coronavirus într-o singură zi, la nivel mondial. OMS: Suntem într-o fază nouă și periculoasă

Peste 150.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate la nivel mondial, joi. Este cel mai ridicat număr raportat într-o singură zi de până acum, conform OMS, citat de  CNN .

Jumătate dintre aceste cazuri au fost raportate în Americi, însă cifre mari vin și din Asia de sud și Orientul Mijlociu.

„Lumea e într-o nouă și periculoasă fază. Mulți oameni sunt sătui, justificat, să stea blocați în case. Țările sunt nerăbdătoare să își deschidă societățile și economiile. Dar virusul se răspândește rapid, este mortal, iar majoritatea oamenilor încă sunt susceptibili lui”, a spus șeful OMS.

Peste 8 milioane și jumătate de oameni au fost infectați cu noul coronavirus la nivel mondial până în acest moment. Dintre ei, peste 450.000 au murit, iar peste 4 milioane și jumătate s-au vindecat.

Coronavirusul se răspândește cu rapiditate mai ales în America Latină, unde Brazilia și Peru sunt cele mai afectate țări.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”