Cea mai mare fraudă TVA investigată în UE: 67 de milioane de euro confiscați și 24 de arestări

Cea mai mare fraudă TVA investigată în UE: 67 de milioane de euro confiscați și 24 de arestări

Parchetul European (EPPO) a scos la iveală săptămâna trecută ceea ce se consideră a fi cea mai mare fraudă în domeniul TVA investigată vreodată în Uniunea Europeană.

FOTO: EPPO

Cu ajutorul Europol și a peste 30 de parteneri naționali din domeniul aplicării legii, EPPO a reușit să facă legătura între o societate din Portugalia și aproape 9 000 de alte entități juridice și peste 600 de persoane fizice situate în diferite țări. Valoarea estimată a prejudiciilor investigate în cadrul operațiunii „Admiral” se ridică în prezent la 2,2 miliarde euro, se arată într-un comunicat al Parchetului European.

Descinderile au avut loc în două zile diferite: prima, în perioada 11-13 octombrie 2022, în Cehia, Ungaria, Italia, Slovacia și Suedia, iar cea de-a doua, la 29 noiembrie 2022, în 14 state membre ale UE.

Autoritățile au arestat 24 de persoane din Portugalia, Italia și Franța și au percheziționat 312 case.

De asemenea, au fost puse sub sechestru: 529 de conturi bancare, 81 de proprietăți imobiliare, 31 de mașini de lux, peste 2,5 milioane EUR în numerar, 104 ceasuri de valoare, căști AirPods în valoare estimată de 2 milioane de euro, 42 de accesorii de lux și un Kalașnikov.

Până în prezent, valoarea totală a confiscărilor a ajuns la 67 de milioane de euro.

În același timp, a fost colectată o cantitate uriașă de documente, dispozitive electronice (cum ar fi telefoane mobile, hard disk-uri etc.), documente și probe digitale. Toate datele sunt în prezent analizate, iar ancheta privind grupurile de crimă organizată care se află în spatele acestei operațiuni continuă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Rusia, oameni buni...