„Cea mai mare mândrie e să fii ales în orașul în care te-ai născut” / Ciolacu, semnal rău pentru Firea

„Cea mai mare mândrie e să fii ales în orașul în care te-ai născut” / Ciolacu, semnal rău pentru Firea

Liderii Coaliției au decis miercuri comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare pe data de 9 iunie. În ce privește candidatul la Primăria Capitalei, Ciucă și Ciolacu au declarat că nu a fost luată o decizie deocamdată, urmând ca în perioada următoare să fie evaluați posibilii candidați. Cu toate acestea, șeful PSD a precizat că „cea mai mândră muncă e să fii ales la tine, în orașul tău, să muncești pentru locul în care te-ai născut”, în condițiile în care Gabriela Firea este originară din Bacău, scrie Digi24.

Șefii PSD și PNL au fost întrebați ce se întâmplă cu Primăria Capitalei, dacă există un candidat comun și care este acela.

Nicolae Ciucă: Nu am ajuns să discutam în detaliu și un răspuns cât se poate de onest este acela că și dacă ar fi să stabilim un candidat comun am avea nevoie de evaluare, de sondare, să vedem care e poziționarea posibililor candidați și ne interesează profilul candidatului în percepția alegătorilor. După ce vom avea aceste rezultate vom lua decizii.

Marcel Ciolacu: Vorbim de cele mai competente persoane care pot conduce administrația. Eu am fost viceprimar la Buzău, trebuie să ai ceva în tine să poți face această muncă. Cea mai mândră muncă e să fii ales la tine, în orașul tău, să muncești pentru locul în care te-ai născut. În perioada următoare vom veni cu deciziile politice pentru toate candidaturile.

Și Gabriela Firea a declarat, miercuri, că nu au fost în coaliţie discuţii punctuale despre candidaţii la Primăria Capitalei şi la cele şase sectoare.

„În Bucureşti se va lua o decizie zilele următoare. Important este ca ceea ce se întâmplă acum în Bucureşti să nu se mai repete, iar domnul primar actual să plece către o altă activitate, dar pentru asta trebuie să avem cel mai bun candidat din partea noastră. PSD Bucureşti face propuneri şi se iau decizii, dar pentru că Bucureştiul este capitala României a intrat în negocierea naţională, ceea ce nu este un lucru rău. La nivel de sectoare concluzia a fost de a susţine colegii noştri de la sectoarele 3, 4, 5 şi 6, fiind aliatul nostru PNL, aici preşedintele de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, urmând să anunţe săptămâna viitoare dacă doreşte să se implice în alegeri şi să candideze, că vom avea candidat comun pentru Sectorul 1, pentru Sectorul 2 şi vom discuta şi despre Capitală săptămâna viitoare”, a spus Firea.

Potrivit surselor Digi24.ro, un scenariu luat în calcul pentru Primăria Capitalei ar putea fi un candidat independent susținut de liderii PSD și PNL. Astfel, scad șansele Gabrielei Firea, precum și cele ale lui Sebastian Burduja, să fie susținuți pentru o candidatura PSD-PNL. Informațiile vin în contextul în care marți, în biroul președintelui PSD Marcel Ciolacu a fost primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ar fi primul val al ofensivei”

2 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

3 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?