Cea mai mare minoritate din Germania, care provine dintr-un stat UE, este reprezentată de români

Cea mai mare minoritate din Germania, care provine dintr-un stat UE, este reprezentată de români

Datele publicate de Biroul Federal de Statistici al Germaniei arată că românii reprezintă cea mai mare minoritate din această țară formată din cetățeni care vin dintr-un alt stat al Uniunii Europene.

Românii- cea mai mare minoritate de cetățeni dintr-un stat UE din Germania - Foto Shutterstock

Informațiile date publicității de autoritățile germane indică o creștere a numărului de români din Germania. Astfel, în perioada 2015-2022, numărul cetățenilor români care au ales această țară aproape că s-a dublat, acesta a crescut de la 450.000 la peste 883.000 de persoane. De aceea, românii reprezintă cel mai mare număr de cetățeni care provin dintr-un alt stat european care locuiesc în Germania.

Însă, per total, românii se clasează pe numărul patru, fiind surclasați de cei aproape 1,5 milioane de cetățeni turci, cei 1,1 milioane de ucraineni și de cei peste 900.000 de cetățeni sirieni, potrivit G4Media.

Românii sunt aproape la egalitate cu cetățenii polonezi, peste 880.000 de persoane din Polonia sunt stabilite în Germania.

Germania rămâne una din țările preferate de români, după Italia, Spania și Marea Britanie, aceasta se plasează pe locul patru în preferințele românilor care caută un trai mai bun în străinătate.

Locurile de muncă , stabilitatea economică, oportunitățile educaționale, mediul politic și social reprezintă doar câteva dintre motivele pentru care românii emigrează.

În ultimii zece ani, românii au ocupat locul doi în topul imigranților care ajung în fiecare an în Germania, fiind depășiți doar de sirieni, potrivit DW.

Conform sursei ciate anterior, românii reprezintă aproximativ 7% din totalul de peste 20 de milioane de imigranți la prima sau a doua generație care trăiesc în Germania.

În anul 2020, 5.900 de români au reușit să obțină cetățenia germană.

Germania s-a confruntat în ultima vreme cu un număr record de imigranți, creștere provocată de războiul din Ucraina.

Statistici recente arată că un sfert din numărul de locuitori al Germainiei este reprezentat de imigranți la prima sau a doua generație, mai exact, peste 20,2 milione de persoane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?