Cea mai mare păcăleală a lui Nicușor Dan: în 2024, bucureștenii se spală cu apă încălzită la ibric

Cea mai mare păcăleală a lui Nicușor Dan: în 2024, bucureștenii se spală cu apă încălzită la ibric

Sistemul de termoficare al Capitalei s-a confruntat săptămâna aceasta, cu cea mai gravă avarie din ultimii doi ani. 40% dintre blocurile din Capitală au rămas fără apă caldă, ca urmare a opririi a două dintre celepatru CET-uri din București.

Aceste avarii majore se adaugă unor serii de probleme de funcționarerepetate ale rețelei de termoficare și a nerespectării termenelor asumatede Termoenergetica și Primarul General Nicușor Dan. Mai bine de 1.000 de blocuri s-au confruntat pe parcursul acestei luni cu lipsa apei calde.

Termoficarea în București rămâne la statut de promisiune electorală

În campania electorală din 2020, Nicușor Dan promitea va rezolvarapid problema termoficării. La patru ani de la acel moment, montareade calorifere electrice, aeroterme sau încălzirea apei la ibric sunt încăpractici obișnuite în București.

Oamenii se confruntă, așadar, în continuare cu condiții dificile șicheltuieli mari, în timp ce edilul, face din nou promisiuni și avanseazăalte termene.

Problema termoficării în București rămâne una dintre principalelenemulțumiri ale locuitorilor capitalei, deși ar fi trebuit fie dejaremediată. La preluarea mandatului, Nicușor Dan a beneficiat de un proiect lăsat la cheie de fostul Primar PSD, Gabriela Firea, în cadrulProgramului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, cu tot cu finanțarea europeană: 280 de milioane de euro, fonduri nerambursabilepentru reabilitarea a 200 de km de conducte. Acesta nu a reușit ducăla bun sfârșit lucrările, deși ținta anunțată era de 50 de km pe an, iar prinnoul termen anunțat, de 4 ani, fix durata unui nou mandat, actualul edilal Capitalei arată că-și propune un ritm de lucru la fel de lent.

Nicușor Dan fuge de răspundere

Înlocuirea conductelor nu reprezintă însă singura componentă care trebuie rezolvată pentru ca bucureștenii beneficieze de apă și căldură. Este nevoie și de modernizarea centralelor, iar soluția este o singurăcompanie care răspundă și de producție și de distribuție.

Cel care blochează acest proiect indispensabil pentru calitatea viețiibucureștenilor este Nicușor Dan, care refuză, de doi ani, preia de la Ministerul Energiei compania ELCEN, producătorul apei calde. Este, de altfel, aceeași atitudine pe care a afișat-o și-n cazul includerii metrouluiîntr-un sistem de transport public integrat, care ar putea îmbunătățisituația traficului și a calității aerului din București. Și, evident, modalitatea prin care edilul își păstrează ca as în mânecă posibilitatea de a arunca pisica în ograda altuia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990