Cea mai puternică locomotivă hibridă a pornit la minus 40 de grade Celsius

O locomotivă hibridă, propulsată cu electricitate și carburant, cea mai puternică de acest gen, a fost pornită în condiții de frig extrem, în cadrul unui experiment desfășurat în nord-estul Chinei, a anunțat joi producătorul CRRC Ziyang Co, informează Xinhua.

Sursa foto: www.crrcgc.cc

Experimentul a fost realizat în Hulunbuir, în nordul Regiunii Autonome Mongolia Interioară, joi dimineața, când temperatura din mediul exterior era de minus 40 de grade Celsius.

În ciuda vremii geroase, temperatura din cabină a fost de 25 de grade Celsius, iar bateriile au indicat o temperatură de 12 grade Celsius, corespunzătoare pentru această operațiune.

Evenimentul a încheiat o serie de experimente ce au vizat locomotiva hibridă, potrivit lui Xiang Jun, directorul companiei cu sediul în provincia chineză Sichuan.

La 7 ianuarie, locomotiva a fost pornită la minus 30 de grade Celsius, în nord-estul Chinei, iar în august 2016 a funcționat la temperaturi ridicate, în nord-vestul țării.

Locomotivele hibride sunt prietenoase cu mediul, economice și mai puțin zgomotoase, a precizat Xiang. Succesul experimentelor realizate atât la temperaturi foarte scăzute cât și în condiții de caniculă au demonstrat că cea mai puternică locomotivă hibridă din lume poate funcționa în diverse tipuri de mediu, a mai spus el.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…